Авто

Популярні в Україні Duster, Sandero і Logan отримають ГБО на конвеєрі (Фото)

Share

Румунський підрозділ марки Renault – Dacia – стала першим автовиробником в Великобританії, який запропонує свій модельний ряд з моторами, що працюють на зрідженому газі. Dacia додала новий варіант двохпаливної паливної системи в свою британську лінійку, що робить її єдиним основним виробником, який офіційно пропонує автомобілі, що працюють на зрідженому газі.

Новий двигун Bi-Fuel 100 з турбонаддувом об’ємом 1,0 літра може працювати як на бензині, так і на зрідженому газі, що, за словами Dacia, забезпечує «зниження витрат на паливо, зниження викидів і підвищення продуктивності без шкоди для якості». Він доступний в кожній з моделей фірми: Duster, Sandero, Sandero Stepway, Logan MCV і Logan MCV Stepway.

В Sandero, найменшої моделі фірми, заявлено, що новий двигун має витрату в 5,91 літр на 100 км шляху в циклі WLTP і знижуватиме викиди CO2 на 9% при роботі на газі – з продуктивністю 116 г/км. Тим часом позашляховик Duster буде в середньому витрачатиме 6,7 літрів на 100 км шляху і буде виробляти 129 г/км CO2.

Очікується, що Sandero Stepway з опцією Bi-Fuel може заощадити середньому водієві близько 594 фунтів стерлінгів на рік, в той час як ціни на газ у Великобританії в даний час приблизно вдвічі нижчі, ніж на бензин і дизельне паливо. Близько 1 400 автозаправних станцій в Великобританії в даний час продають скраплений газ.

Моделі, оснащені альтернативною системою, візуально ідентичні своїм аналогам з традиційним паливом, але замість запасного колеса встановлений новий резервуар для зрідженого нафтового газу з високоміцної сталі, що означає, що обсяг багажного відділення не зміниться. Кнопка на панелі приладів перемикає між бензиновим і зрідженим нафтовим газом, пропонуючи комбінований діапазон до 998 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Audi розповіла про новинки, заплановані на 2024 рік

У керівництві Audi впевнені, що на компанію чекає важкий рік. Причини звучать банально – проблеми…

03.05.2024

Ferrari 12 Cilindri: наступник 812 Superfast з атмосферним мотором

У модельному ряду Ferrari поповнення представлений суперкар 12Cilindri, який замінить 812 Superfast і буде таким…

03.05.2024

Найсильніший у світі Corvette вперше показав своє «обличчя»

Незабаром після анонсу General Motors кабріолет Chevrolet Corvette ZR1 2025 був помічений фотошпигунами. Chevrolet планує…

03.05.2024

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024