Популярні в Україні Duster, Sandero і Logan отримають ГБО на конвеєрі (Фото)

0
1343

Румунський підрозділ марки Renault – Dacia – стала першим автовиробником в Великобританії, який запропонує свій модельний ряд з моторами, що працюють на зрідженому газі. Dacia додала новий варіант двохпаливної паливної системи в свою британську лінійку, що робить її єдиним основним виробником, який офіційно пропонує автомобілі, що працюють на зрідженому газі.

Новий двигун Bi-Fuel 100 з турбонаддувом об’ємом 1,0 літра може працювати як на бензині, так і на зрідженому газі, що, за словами Dacia, забезпечує «зниження витрат на паливо, зниження викидів і підвищення продуктивності без шкоди для якості». Він доступний в кожній з моделей фірми: Duster, Sandero, Sandero Stepway, Logan MCV і Logan MCV Stepway.

В Sandero, найменшої моделі фірми, заявлено, що новий двигун має витрату в 5,91 літр на 100 км шляху в циклі WLTP і знижуватиме викиди CO2 на 9% при роботі на газі – з продуктивністю 116 г/км. Тим часом позашляховик Duster буде в середньому витрачатиме 6,7 літрів на 100 км шляху і буде виробляти 129 г/км CO2.

Очікується, що Sandero Stepway з опцією Bi-Fuel може заощадити середньому водієві близько 594 фунтів стерлінгів на рік, в той час як ціни на газ у Великобританії в даний час приблизно вдвічі нижчі, ніж на бензин і дизельне паливо. Близько 1 400 автозаправних станцій в Великобританії в даний час продають скраплений газ.

Моделі, оснащені альтернативною системою, візуально ідентичні своїм аналогам з традиційним паливом, але замість запасного колеса встановлений новий резервуар для зрідженого нафтового газу з високоміцної сталі, що означає, що обсяг багажного відділення не зміниться. Кнопка на панелі приладів перемикає між бензиновим і зрідженим нафтовим газом, пропонуючи комбінований діапазон до 998 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!