Categories: Авто

Названі 5 небезпечних помилок при водінні взимку

Share

Хоч зараз на дворі скоріше весна, ніж зима, але водіям слід бути готовими до різкого похолодання і снігу.

Кожен водій знає, що управління машиною в холодну пору року вимагає певних навичок. Тому портал MMR назвав 5 головних помилок, які можуть призвести до серйозних наслідків.

Першою помилкою є використання всесезонної гуми. Варто знати, що в мороз такі покришки втрачають свою властивості. При ожеледиці ж користі від них жодної.

Чимало автовласників не правильно розуміють призначення ABS. Більшість вважають, що ця функція здатна зменшити гальмівний шлях. Насправді ж все виглядає з точністю навпаки. ABS рятує, коли під колесами різний тип покриття. Тоді машину не розверне при гальмуванні.

Якщо машина з повним приводом, то багато водіїв упевнені, що 4х4 стане панацеєю при їзді на льоду. Однак на швидкостях понад 60 км/год гальмування не залежить від типу приводу.

Сучасні електронні компоненти безпеки в автомобілі постійно вдосконалюються, однак і вони поки не здатні впоратися із законами фізики. У випадку з різкими поворотами, маневрами на льоду – електроніка не врятує. Наслідком стає некерований занос.

Нарешті, коли на трасі доводиться їхати по колії, не слід збільшувати швидкісь. Також потрібно уникати перелаштувань і обгонів. Інакше різко підвищується ризик знесення машини на узбіччя, або ж зустрічну смугу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Зима

Останні записи

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024