Categories: Авто

Найдешевші кросовери в Україні: ТОП-10

Share

Китайські автомобілі продовжують утримувати лідерство в сегменті бюджетних кросоверів в Україні. Однак в останні роки ситуація почала змінюватися. Виробники з Піднебесної поступово уходять в середній ціновий сегмент. У той же час європейці все частіше пропонують крос-версії недорогих моделей, які до недавнього часу продавалися у вигляді хетчбеків.

А ось корейці вже давно пішли з «лоукосту». І, судячи з усього, не збираються в нього повертатися. Hyundai і Kia роблять ставку на кросовери середньої цінової категорії. Також компанії намагаються закріпитися на ринку електромобілів, які поки коштують недешево.

Аналіз українського ринку «псевдопозашляховиків», проведений MMR, показав: вітчизняні ціни на «паркетники» стартують приблизно з $11 000. Але, щоб мати хоча б якийсь вибір, бажано володіти сумою більше – хоча б $15 000. За ці гроші ви зможете собі дозволити вже не тільки «китайця».

  1. Suzuki Vitara ($16 150)

Suzuki Vitara важко назвати бюджетним автомобілем. Але на десяте місце більш дешевих претендентів не знайшлося. Навіть китайські кросовери Haval коштують дорожче. Найдешевший Haval H2 обійдеться вам приблизно в $18 300.

В «мінімалці» Vitara оснащується літровим бензиновим мотором потужністю 112 кінських сил і 5-ступінчастою «механікою».

У базі привід тільки передній. А мінімальний дорожній просвіт – 185 міліметрів.

  1. Jac S3 ($15 300)

Китайський виробник Jac вже давно намагається завоювати довіру українських покупців. Один з козирів компанії – недорогі кросовери, серед яких – Jac S3.

Автомобіль оснащується 1.6-літровим атмосферним мотором потужністю 119 кінських сил. У найбільш доступною комплектації двигун працює в парі з 6-ступінчастою «механікою».

Привід – тільки передній, як у більшості бюджетних китайських «паркетників». Однак кліренс у S3 цілком пристойний – 200 міліметрів. Таким дорожнім просвітом не можуть похвалитися багато популярних кросоверів, такі як, наприклад, Kia Sportage або Hyundai Tucson.

  1. FAW X40 ($15 000)

FAW X40 – «найсвіжіший» представник в нашій десятці. Українські ціни на кросовер були оголошені тільки на початку грудня 2019 року. Та й в цілому марка FAW вийшла на український ринок нещодавно. І ще не встигла хоч якось себе зарекомендувати.

Базовий X40 пропонують з 1.6-літровим атмосферним бензиновим мотором потужністю 109 кінських сил. Трансмісія – 5-ступінчаста «механіка».

Привід – тільки на передні колеса. А кліренс – 180 міліметрів.

Як бачимо, технічні характеристики – не найсильніша сторона кросовера. Однак виробник в даному випадку робить ставку на оснащення. Вже в базі FAW X40 оснащується такими «фішками», як:

  • датчик дощу;
  • система автоматичного контролю освітлення;
  • мультимедійний комплекс з сенсорним екраном.
  1. Renault Duster ($14 850)

Коли дивишся на ціну Renault Duster, розумієш, чому в Україні не користуються попитом китайські кросовери. Адже приблизно за ці ж гроші можна взяти «європейця» з перевіреними агрегатами і гарною якістю зборки.

Менш ніж за $15 000 вам запропонують монопривідний кросовер з 1.6-літровим бензиновим мотором на 115 «коней» і 5-ступінчастою «механікою». На бездоріжжі від такої модифікації, звичайно, сенсу мало. Проте «Дастер» славиться хорошим кліренсом – 210 міліметрів.

Також у передньопривідною версії багажник більше на цілих 64 літра. Пояснюється це особливостями конструкції. Монопривод дозволяє розмістити запасне колесо під днищем багажника. А у повнопривідних машин запаска знаходиться в багажнику через те, що її місце займає муфта повного приводу.

  1. Nissan Juke ($14 500)

Nissan Juke – далеко не кращій кросовер в плані практичності. Проте, він користується стабільним попитом у молоді.

Сьогодні Juke – найдешевший автомобіль в лінійці Nissan в Україні. Хоча в цілому у японців є і більш доступна модель – компактний хетчбек Nissan Micra. Однак через низький попит компанії довелося згорнути її продажі на нашому ринку.

Nissan Juke побудований на одній платформі з декількома моделями Renault, такими як Captur і Clio (остання також не представлена ​​в Україні). Автомобіль оснащується 1.6-літровим мотором потужністю 94 кінські сили. Трансмісія – 5-ступінчаста «механіка», а привід – на передні колеса.

Juke може бути і повнопривідним. Але така модифікація буде коштувати відчутно дорожче.

  1. Lada XRay ($13 750)

Потрапила в топ-10 і Lada XRay – перший кросовер АвтоВАЗу. Хоча дехто вважає першим і найдешевшим вазовськім паркетником «Ниву». Однак ми все ж дотримуємося класифікації, за якою «Нива» відноситься до компактних позашляховиків за типом Suzuki Jimny. Саме тому вона не потрапила в нашу добірку.

XRay почав поставлятися в Україну не так давно. І не користується особливим попитом.

Автомобіль побудований на одній платформі з Renault Sandero. У базовій версії кросовер пропонують з 1.6-літровим атмосферним мотором потужністю 106 кінських сил. Трансмісія – 5-ступінчаста «механіка».

Привід в будь-який з модифікацій – тільки на передні колеса. Проте кліренс – майже 200 міліметрів.

  1. Renault Sandero Stepway ($13 500)

На п’ятому місці розмістився побратим XRay – Renault Sandero у «позашляховому» виконанні Stepway. На сьогодні це найдешевший автомобіль в Україні європейського виробництва.

Базовий Stepway оснащується 0.9-літровим турбокомпресорним мотором потужністю 90 кінських сил. Двигун працює в парі з 5-ступінчастою «механікою».

Дорожній просвіт кросовера 173 міліметри – на 20 міліметрів більше, ніж у стандартної версії Sandero.

Привід – тільки передній.

  1. Chery Tiggo 3 ($13 050)

Останнім часом Chery почала активно оновлювати модельний ряд і йти в середній ціновий сегмент. Однак бюджетні кросовери в її арсеналі поки ще залишилися. Один з них – Chery Tiggo 3.

Автомобіль завжди буде моноприводним. І все, що вам може допомогти на бездоріжжі, – це 195-міліметровий кліренс.

Під капотом Tiggo 3 – 1.6-літровий бензиновий мотор потужністю 126 «коней». У базі двигун працює в парі з 5-ступінчастою «механікою».

  1. Jac S2 ($12 150)

Jac S2 – китайський компактний кросовер. Комплектується 1,5-літровим бензиновим двигуном потужністю 113 кінських сил. Як і його старший побратим S3, модель не має повного приводу ні в одній з модифікацій.

Власне, єдиний плюс автомобіля – це його низька ціна.

  1. Chery Tiggo 2 ($10 850)

Chery Tiggo 2 утримує пальму першості в рейтингу найдешевших кросоверів в Україні.

Якщо говорити про поза шляхові здібності, Tiggo 2 може похвалитися хіба що збільшеним до 186 міліметрів дорожнім кліренсом. В іншому він, по суті, нічим не відрізняється від звичайного передньопривідного хетчбека.

Кросовер оснащується 1.5-літровим бензиновим мотором, який видає 106 кінських сил. Трансмісія може бути, як механічної, так і автоматичною. Однак якщо говорити про найдешевшу версію «Тігго 2», то тут без варіантів – 5-ступінчаста «ручка».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Leave a Comment

View Comments

  • Нечего удивляться присутствию стольких китайцев в этом списке. "Сделано в Китае" уже давно перестал был символом ущербности и неполноценности. Он развивается так быстро, что скоро "Мейд ин Шина" сможет стать самым желанным шильдиком на товаре.

  • Да дійсно Китай почав випускати конкурентні автомобілі і по цені для простого люду. Просто на китайскі автомобілі потрібно як правило проводити обоязково обробку днища та порогів. Все остальне можна сказать що можна миритись і куплять. Хотілосьби аби китайці придумали обмін старих автомобілів (любих марок0 з доплатою на новий китайський автомобіль При таких умовах китайський продавець реалізувавби велику4 кількість своїх нових автомобілів любих марок. З повагою пенсіонер

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Найдоступніший електромобіль Tesla показали у мережі

Найдешевший новий електромобіль Tesla багато покупців очікували за ціною близько 25 000 доларів. Розмови про…

04.05.2024

У Кабміні готують нові правила для водіїв – заборонять продавати авто

Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується запровадити норму, яка…

04.05.2024

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class

Mercedes-Benz пояснив, навіщо потрібний електричний G-Class. Розробка "батарейної" версії позашляховика пояснюється "стратегією зниження ризиків". Керівник…

04.05.2024

Red Bull розсекретив дату дебюту власного гіперкара RB17

У 2025 році після 19 років роботи гоночна команда Red Bull Racing втратить свого геніального…

04.05.2024

Представлений новий недорогий кросовер від Cupra (фото)

Модернізований кросовер Cupra Formentor 2025 модельного року представили під іміджевим брендом, який компанія SEAT створила…

04.05.2024

Без цих документів за кермо не можна: українським водіям загрожують серйозні штрафи

Українські водії перед поїздкою мають бути дуже уважними. Необхідно перевірити, чи є при собі три…

04.05.2024