Найочікуваніші електромобілі 2020 року

Які нові електромобілі з'являться в продажу в 2020 році: добірка кращих моделей

0
336

У 2020-му серед світових виробників практично не залишиться компаній, в модельному ряду яких немає хоча б одного електромобіля. Більш того, наступний рік стане дебютним для багатьох електричних авто, створених з нуля, на абсолютно новій платформі.

Які з перерахованих нижче новинок будуть представлені офіційно в Україні, поки сказати важко. Хоча, як показує практика, вітчизняний ринок «зелених» авто відмінно розвивається і без «білих» дилерів. Найбільш яскраве тому підтвердження – Tesla. Офіційного представництва компанії в Україні немає, а продажі її електромобілів впевнено зростають завдяки «сірим» автосалонам.

Тож які ж нові електромобілі варто очікувати, в тому числі на українських, дорогах в наступному році? Щоб відповісти на це питання, MMR вивчив всі презентації останніх років і склав добірку найцікавіших моделей 2020-го.

Зверніть увагу: всі показники по запасу ходу наведені згідно до циклу WLTP.

Mustang Mach-E

Без перебільшення найяскравіший дебют наступного року – це Mustang Mach-E, перший електромобіль підрозділу Ford, який до цього виробляв виключно маслкари.

Mustang Mach-E буде мати дві задньопривідні модифікації:

  • базова – з батареєю на 75,7 кВт*год і мотором на 255 кінських сил;
  • «далекобійна» – з батареєю на 98,8 кВт*год і мотором на 282 кінські сили.

Крім того, в лінійку увійдуть повнопривідні варіанти. Батареї у них будуть ті ж самі. А ось мотор потужніші – на 332 кінські сили.

Запас ходу в залежності від версії варіюється від 340 до 600 кілометрів.

Буде і «заряджена» версія «масл-кросовера» – Mustang Mach-E GT. До складу його силової установки увійдуть два електромотори сумарною потужністю 459 кінських сил і батарея на 98,8 кіловат-години.

На першому етапі Ford випустить на ринок обмежену серію First Edition з повним приводом, панорамним дахом з інфрачервоною захистом і розширеним списком обладнання. Вартість такого виконання – $ 59 900.

Навряд чи варто найближчим часом чекати на Mach-E в Україні. Бренд Mustang у нас представлений лише номінально. Тобто, на офіційному українському сайті «Форда» він є. Але реальних машин в продажу немає. Вони просто до нас не поставляються.

Можливо, американці будуть продавати електричний кросовер за попереднім замовленням.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD

Volvo вже давно «лякає» своїх шанувальників тим, що переведе весь свій модельний ряд на електрику. Однак перший електромобіль марки з’явиться у продажу лише в наступному році. Це буде електрична версія субкомпактного кросовера Volvo XC40, який отримав приставку Recharge P8 AWD.

Електромобіль оснастять батареєю на 78 кВт*год, що дозволить йому проїжджати на одному заряді 425 кілометрів.

Орієнтовна ціна Volvo XC40 Recharge P8 AWD – 59 000 євро.

Новинка цілком може з’явитися і в Україні, бо місцевий офіс шведського бренду дуже активний. І намагається пропонувати українцям найсвіжіші розробки компанії.

Volkswagen ID.3

Можна сказати, що це електричний первісток Volkswagen. Звичайно, ви справедливо заперечите: у VAG Group вже є електричний Golf. Однак ID.3 – це перший електромобіль, розроблений компанією з нуля. І побудований на платформі, яка створювалася спеціально для електрокарів.

Volkswagen ID.3 буде мати три модифікації:

  • Standard Range – батарея на 48 кВт*год і 330 кілометрів запас ходу;
  • Mid Range – батарея на 62 кВт*год і 420 кілометрів запас ходу;
  • Long Range – батарея на 82 кВт*год і 550 кілометрів запасу ходу.

За попередніми даними, ціни на Volkswagen ID.3 будуть стартувати з 30 000 євро.

Є великі сумніви щодо офіційної української «прописки» новачка. Принаймні, електричний «Гольф» в Україні не представлений.

Mercedes EQA

Mercedes вже порадував любителів електромобілів кросовером EQC. А тепер на підході електрична версія A-класу – електричний хетчбек EQA.

На даний момент відомо, що новинка буде оснащуватися батареєю на 60 кВт*год, що дозволить електрокару проїжджати на одному заряді близько 400 кілометрів.

Орієнтовна ціна Mercedes EQA – 40 000 євро.

Навряд чи варто чекати офіційних продажів EQA в Україні. Mercedes не поспішає виводити на наш ринок нішеві продукти. Наприклад, Mercedes X-Class у нас так і не був представлений. Вочевидь, тому що українці купують пікапи, м’яко кажучи, нечасто.

Honda e

Поставки першого електромобіля Honda з надто лаконічною назвою «е» стартують у 2020 році. Однак заявку на авто можна вже залишити у європейських дилерів, до числа яких, щоправда, не належать українські.

Honda e – мабуть, найстильніший електромобіль, з тих, що дебютують в 2020 році. Хоча до епатажу Tesla Cybertruck йому, звичайно, далеко.

Технічні характеристики у «японця» дуже скромні: батарея на 35.5 кВт*год і запас ходу на 220 кілометрів.

Орієнтовна ціна Honda e: 33 800 – 35 000 євро. А з огляду на мляву політику компанії щодо України, офіційних продажів новинки українцям навряд чи варто очікувати.

Mazda MX-30

Судячи з усього, перший електромобіль Mazda – MX-30 – зроблений в стилі «аби був». Інакше як пояснити настільки невидатні технічні характеристики кросовера.

MX-30 оснащується батареєю ємністю 35.5 кВт*год. Цього вистачить лише на 200 кілометрів.

Орієнтовна ціна Mazda MX-30 – 34 000 євро.

Чи будуть японці офіційно продавати Mazda MX-30 в Україні? Дуже сумніваємося. Швидше за все, в головному офісі вирішать, що українцям подібний автомобіль за такі гроші буде нецікавий.

Peugeot e-208

Почали електрифікацію свого модельного ряду і в Peugeot. Зокрема, в цьому році компанія вже представила повністю електричну версію Peugeot 208. Однак в продаж електромобіль з позначенням e-208 надійде тільки в 2020-му.

Поки відомо тільки про одну модифікації електрокара – з батареєю на 50 кВт*год і запасом ходу на 340 кілометрів.

Імовірно, за базову версію електромобіля будуть просити 30 500 євро. А ось про плани привозити новинку в Україну в офісі PSA поки нічого не говорили.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e – це фактично німецька версія Peugeot e-208. Автомобілі мають ідентичні технічні характеристики. Тож, головні відмінності цих електрокарів – в зовнішньому вигляді і, швидше за все, оснащенні.

Орієнтовна ціна Opel Corsa-e – 30 000 євро. Чи буде електромобіль представлений офіційно в Україні – невідомо.

Автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!