На що здатний 1973 сильний електричний гіперкар Lotus Evija: фото і відео

В рамках свого недовгого відеоролика, хлопці з британського бренду Lotus показали нам, на що здатний новий гіперкар автовиробника, оснащений 1973 сильним електричним мотором.

0
918

До першої половини наступного десятиліття, британський автовиробник – компанія Lotus, збирається представити кілька нових моделей, серед яких значиться спортивний кросовер.

Але до суттєвого оновлення поточного модельного ряду, компанія планує почати виробництво повністю електричного гіперкара Evija, який стане флагманським для марки. На конвеєр модель надійде в наступному році. Новинка була представлена ​​в середині липня цього року, і тепер настав час побачити її в дії – автовиробник показав відеоролик, в рамках якого нам дають поглянути на закамуфльований прототип гіперкара. 

Повідомляється, що перед нами другий інженерний прототип, побудований Lotus, який за чутками проходив випробування на трасі Top Gear на аеродромі Дансфолд в Сурреї.
Відео триває всього близько хвилини, і показує нам безліч кадрів, які постійно чергуються один з одним, але все ж приємно бачити, що інженери британського бренду вже фактично тестує реальні прототипи своєї новинки. Цей відеоролик був показаний на автосалоні в Гуанчжоу (Китай), де проходив локальний дебют гіперкара.

Представники компанії Lotus вже заявили про те, що в рамках тестування електричного гіперкара Lotus Evija, машина буде випробувана на різних гоночних трасах по всій Європі, для яких характерні складні повороти і довші відрізки прямої дороги, де Evija може розвивати швидкість. Поведінки авто також перевірять на дорогах загального користування.

Всього буде зібрано 130 екземплярів Lotus Evija. Під капотом знаходиться чотири електромотори сумарною потужністю в 1 973 кінських сил. Розгін з 0 до 100 км / год буде займати менше трьох секунд. Максимальна швидкість складе 340 км / ч. Запас ходу дорівнює 400 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!