Названо найбільш «невбиваний» позашляховик

0
1706

Останнім часом ЗМІ часто публікують матеріали про те, що та чи інша компанія створила новий брутальний позашляховик. Це дійсно класні автомобілі. Але самий неубіваемий позашляховик в світі – Paramount Marauderв, – з’явився в 2011 році, передає autonews.ua.

Paramount Marauder створили фахівці південноафриканського концерну Paramount Group. Довжина цього «чудовиська» становить 6,5 м, висота – 3 м, а ширина – майже 3 метри. Спеціальний кузов захищає від хв і придорожніх СВУ. Екіпаж – 2 людини + 10 бійців в десантному відсіку.

Позашляховик оснащується дизельним двигуном Cummins потужністю близько 300 к.с. і обертовим моментом 1100 ньютон-метрів. Максимальна швидкість «мародера», який, до речі, важить майже 12 тонн, досягає 120 км на годину. Автомобіль здатний подолати брід завглибшки приблизно в 1,5 метра. 

Колишній ведучий Top Gear Річард Хаммонд назвав Marauder «самим нестримним транспортним засобом в світі», і у нього для цього були дуже вагомі підстави. Під час тестів цей позашляховик спочатку підірвали на фугасі, а потім проїхали на ньому крізь бетонні і цегляні стіни. 

Marauder спочатку призначався для армії, але потім у нього з’явилася цивільна версія. Вартість громадянського «мародера»  близько 500 тис. доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.