Categories: Авто

8 найнадійніших двигунів сучасності

Share

Всі чули і з жалем згадують про двигуни-мільйонниках з 1980-1990-х. У XXI столітті виробники під натиском екологів і маркетологів перестали робити надійні мотори. Автовласники заговорили про те, що надійність і ресурс залишилися в минулому, а усі двигуни тепер одноразові. Їх або дорого і складно капіталити, або вони взагалі не ремонтуються.

Велика частка правди в цьому є, у більшості сучасних моторів ресурс близько 200 тис. км і це при дбайливій ​​експлуатації. Наприклад, Hyundai чесно заявляє, що ресурс мотора у «Соляріса» – 180 000 км. Однак ресурсні двигуни все-таки залишилися Більшість з них розроблялися досить давно або є похідними моторів 1990-х. Тим не менш, вони все ще ставляться на нові автомобілі.

Renault K7M

У бюджетному класі автомобілів найбільше надійних простих і старих моторів. Вони не такі ефективні, як нові алюмінієві з турбонаддуванням, і більш ненажерливі, але зате з ними не виникає проблем. Вони запросто проходять по 350-400 000 км, а в руках таксистів і по 600 000 км.

Звання найнадійнішого двигуна в малому класі можна заслужено віддати французькому мотору К7М, який встановлюється, наприклад, на Sandero і Logan. Він з’явився в 1995 році, 8-клапанний, видає від 75 до 90 к.с. і простий до божевілля – ламатися там просто нема чому.

Renault К4М

Ще один реношний мотор. З’явився він на рубежі століть, в 1999 році. Він теж надійний, але трохи складніший за попередника. Цей агрегат важче переносить високі навантаження, зате потужніший і встановлюється на цілу лінійку популярних у нас машин: Logan, Sandero, Duster, Kaptur, Nissan Almera.

Opel Z18XER

1,8-літровий опельовський мотор похвалитись досить консервативною конструкції. Він складніший, ніж попередні, але і тягати йому доводиться важчі машини С і D-класів, такі як Opel Astra, Chevrolet Cruze, Opel Zafira, Insignia, Vectra.

У нього регульований термостат, ремінний привід ГРМ, а потужність 140 к.с. На машинах С-класу він ходить передбачувано довше, ніж на більш важких машинах, але в будь-якому випадку це не той двигун, якого потрібно боятися.

Hyundai-Kia-Mitsubishi G4KD/4B11

Йдеться про сучасні двигуни на Hyundai/Kia. Але в дійсності ці мотори ведуть свій родовід від дволітрових японських моторів Mitsubishi серії 4G63. Агрегати не тільки схожі по конструкції, але і мають таку ж хорошу надійність і ресурс.

Час змусив використовувати систему регулювання фаз газорозподілу, а привід ГРМ – ланцюговий, що складніше і дорожче, ніж ремінь, але інших претензій до двигунів немає. Потужність зазвичай близько 150 к.с., щоб укладатися в вигідну податкову ставку, а встановлювалися ці мотори на величезну кількість моделей: Hyundai Elantra, i30, ix35, Sonata, Kia Cerato, cee’d, Optima, Sportage, Mitsubishi Lancer, ASX, Outlander та інші.

Renault-Nissan MR20DE/M4R

Франко-японський концерн створив цей дволітровий бензиновий мотор в 2005 році. Він не має новітніх систем і турбіни. Більше того, конструктивно він недалеко втік від двигунів серії F родом з 1980-х. Встановлюється на безліч моделей, але в Україні найбільше відомий по Nissan Qashqai, X-Trail, Renault Fluence, Scenic.

Toyota 2AR-FE

Це 2,5-літровий мотор, який випускають з 2008 року. Оснащений системою зміни фаз газорозподілу Dual VVT-i і видає зазвичай 165-180 к.с. Двигун встановлюється на Toyota та Lexus.

Надійність мотора практично зразкова, заявлений ресурс близько 300 000 км, а потім капремонт – і ще стільки ж. Ланцюг ГРМ треба міняти приблизно раз в 150 000 км, і буде щастя.

Hyundai-Kia-Mitsubishi G4KE/4B12

Навіть за назвою моторів можна зрозуміти, що вони конструктивно дуже близькі до моторів G4KD/4B11, про які ми писали вище. Об’єм цих двигунів 2,4 літра. Зараз їх ставлять на Hyundai Sonata, Kia Optima, Mitsubishi Outlander, Citroen C-Crosser, Peugeot 4007. Видають двигуни близько 160-190 к.с.

У корейців цей двигун відноситься до сімейства Tetha і випускається з 2007 року. Ресурс мотора близько 250 000 км, але запчастини і ремонт недорогі, тому й ходять такі двигуни і по півмільйона кілометрів.

Toyota 2GR-FE (2GR-FSE)

Це великі і потужні 3,5-літрові мотори, випускаються з 2007 року і видають від 268 до 300 к.с. Незважаючи на об’ємність і високу потужність, серед моторів такого класу він є мало не ідеалом. Ресурс близько 300 000 км без будь-яких серйозних ремонтів, простота конструкції і безпроблемність, особливо у версії без безпосереднього вприскування.

Ці двигуни відомі за потужними модифікаціям Toyota Camry, Rav4, Highlander, Alphard, Lexus ES, GS.

Висновок

Як бачите, надійні мотори є. І всі вони атмосферні. Більш того, серед них немає жодного дизеля.

Що ще хочеться сказати, так це те, що самі живучі мотори ставляться зазвичай на бюджетні машини, а об’ємні двигуни (останні з рейтингу) хоч і надійні в своєму класі, по простоті і надійності не зрівняються з тими малолітражними двигунами, про які згадувалось на початку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

BMW готує відразу кілька гучних прем’єр, які будуть представлені вже найближчими днями

Захід Concorso d'Eleganza Villa d'Este, який пройде найближчими днями, ознаменується для баварського автовиробника BMW цілою…

20.05.2024

Volvo XC60 новий головний конкурент Tesla Model Y

Майбутній електромобіль Volvo EX60 буде оснащений акумулятором великої ємності з надшвидкою зарядкою і інноваційним автопілотом,…

20.05.2024

Шеф-дизайнер BMW показав тизер унікального концепту для Villa d’Este 2024

Домагой Дукеч, голова дизайнерського відділу BMW , представив перший тизер нового концепт-кара, який буде показано…

20.05.2024

Китайці готові затьмарити Toyota RAV4 у Європі (фото)

Китайський автовиробник BYD , відомий своїми електромобілями Dolphin і Seal, готується до європейських продажів своєї…

20.05.2024

У Мережі показали відео з новим Hyundai Palisade 2026 року

Нове покоління Hyundai Palisade 2026 вперше з'явилося на відео з включеними фарами. Кросовер, відомий під…

20.05.2024

Чому водії отримують чужі штрафи і чи можна їх не оплачувати

Чому водіям можуть приходити чужі штрафи за перевищення швидкості Часом власники авто стикаються з несправедливістю,…

20.05.2024