7 порад для безпечної їзди по ожеледі

0
246

Нинішня зима порадувала багатьох жителів нашої країни дійсно зимовою погодою, білим і пухнастим снігом, але лід на дорогах не радує як пішоходів, так і водіїв. У цій статті ми дамо 7 рад, які допоможуть при їзді по ожеледі.

Слід знати, що покрита снігом дорога відрізняється від звичайної, і є набагато небезпечнішою і важко прохідні. Отримувати задоволення від їзди взимку досить складно, але якщо знати, як правильно пересуватися, що потрібно при цьому враховувати, куди дивитися і на що звертати увагу, то можна не тільки отримувати користь і задоволення від їзди, але робити це комфортно і абсолютно безпечно. Слід також враховувати технічний стан автомобіля, адже від нього буде дуже багато залежати, а також знати правила, які слід чітко і постійно дотримуватися, щоб убезпечити своє пересування.

Отже, найбільш популярні і важливі поради від експертів наступні:

1. Беззастережне дотримання всіх правил дорожнього руху. Їх потрібно дотримуватися завжди і постійно, але якщо влітку Ви ще можете схитрувати і десь полихачить, а десь і трошки порушити, то взимку це не пройде.

2. Зупиняючись, або повертаючи, Ви, як правило, пригальмовуєте, для цього слід прибирати ногу з газу, а потім лише, після виконаної дії знову набирати газ. Це зробить рух автомобіля плавним і чітким, без зайвих ривків і заметів.

3. Взимку по звичайній дорозі, а особливо по трасі, при прилаштовуванням потрібно особливу увагу звернути на те, що якщо Вас занесе, інші машини не повинні піддаватися ризику зіткнення з Вашим авто. Потрібно дотримуватися цього правила і при будь-яких заметах Ви уникнете аварії.

4. Не вимикайте фари, особливо якщо йде сніг. Якщо ж на дорозі туман, то краще зменшити швидкість до мінімуму і включити противотуманки. Використовуйте звуковий сигнал, коли не впевнені в тому, що попереду немає машин, або просто для обережності.

5. У місті або в іншому населеному пункті намагайтеся перед пішохідними переходами, площами, офісними будівлями, парковками та іншими людними місцями тримати ногу на педалі гальма, адже часто бувають випадки, коли на дорогу вибігають люди, а в зв’язку з ожеледицею водій не встигає правильно загальмувати, або гальмує, але його авто заносить.

6. По льоду намагайтеся гальмувати ривками, плавними короткими натисканнями на педаль гальма. Це убезпечить від заметів.

7. Слідкуйте за якістю і надійністю шин Вашого автомобіля. Вони повинні бути зимовими, що не неприродними, намагайтеся не їздити більше 30-40 тисяч кілометрів на одній гумі.

Впевнене і правильно виконання всіх цих правил забезпечить будь-якому водієві комфортне та безпечне пересування. Вдалого Вам шляху!

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!