Як завести автомобіль в мороз

1
1293

Циклон приніс погіршення погодних умов. Окрім інтенсивного снігу і сильних поривів вітру, прийшли морози. Часто водії, автомобілі яких цілу ніч або кілька годин стоять на вулиці, не можуть завести машину.

Крім того, заведеться машина чи ні, залежить і від самого водія. Адже він мав би підготувати свій автомобіль до зими, пише mmr.net.ua.

Допоможуть запустити авто кілька простих порад.

1. Акумулятор слід зберігати у теплі, особливо вночі. Так вдасться уникнути проблеми з тривалим стартом автомобіля. Якщо акумулятор складно переносити, машину краще ставити в гараж.

2. “Розбудіть” акумулятор перед стартом двигуна. Слід увімкнути обігрів заднього скла і фари. Так зігріється електроліт, підвищиться його ємність. Потім варто увімкнути піч, а лише згодом завести машину.

3. Не варто залишати автомобіль на ніч на ручнику. Інакше зранку не можна буде зрушити з місця через замерзання гальмівних колодок. Якщо ж така неприємність сталася, зверніться за допомогою до іншого водія. Нехай він під’їде до вашого автомобіля так, щоб вихлопна труба була спрямована на колеса. Це допоможе їх “відігріти”.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!