Categories: Авто

Як доглядати за авто у зимовий період

Share

Найстрашніші вороги для наших автівок взимку – це морози, сніг та літня гума! Яку водії навмисно залишають при собі круглий рік. Наче навмисне забуваючи, що це ризик!

Запам’ятайте, літня гума не розрахована на використання при низьких температурах. Гальмівний шлях збільшується у кілька разів. Управляти та маневрувати автомобілем буде складно. На слизьких дорогах колеса будуть буксувати і автомобіль не буде слухатись керма. До речі, зараз законодавство планує ввести штрафні санкції через те, що водії їздять на літній резині.

Зовсім іншу картину бачимо на зимових шинах. Навіть, якщо вас понесе на дорозі, ви зможете керувати автомобілем та тримати ситуацію під контролем. І, хоч поки в Україні водіїв не карають за літню гуму взимку, та перевзувати автівку вкрай важливо. Адже йдеться не лише про комфорт на дорозі, а й про безпеку водія та пасажирів.

І ось тут виникає питання. Чи потрібно до зимової гуми купувати другий комплект дисків? Взимку, як правило, ви не бачите ям. Тому весь удар беруть на себе диски. Отже, їх потрібно змінювати на залізні. Найчастіше з проблемами ремонту та відновлення дисків стикаються автомобілісти, які віддали перевагу легко сплавним дискам, тобто литим. Адже вони не врахували, що вони більш вразливі до механічних пошкоджень.

Ще один ворог для машини взимку – це снігопад. Щоб рух був безпечним, обов’язково замініть рідину омивача на розчин з хорошими показниками морозостійкості. Не варто економити. Але й обирати треба з розумом.

Наступне питання, чи варто прогрівати машину взимку? Давайте розберемося.

Бувають випадки, коли прогрівають салон в авто і в результаті тріскає лобове скло. Як правило, коли вмикають обігрів у салоні люди думають, що так буде краще для авто. Але виявляється, прогрівати треба не салон, а скло. І при цьому, запам’ятайте, ні в якому разі не поливайте його кип’ятком. Бо після цього від нього нічого не  залишиться, окрім уламків, звичайно.

Взимку, навіть у суворих умовах можна їздити спокійно та комфортно. Треба лише дотримуватись нехитрих правил експлуатації автомобіля від наших експертів. Будьте відповідальними! І пам’ятайте, уявна економія – це ризик для вашого життя!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Бюджетний кросовер Dacia Duster 2024 ще подешевшав

Не так давно кросовер Dacia Duster 2024 отримав серйозне оновлення. Автомобіль вже продається на основному…

19.05.2024

Фахівці назвали прості способи як правильно перевірети автомобіль

Відомий американський Автомеханік Скотті Кілмер закликав водія постійно стежити за технічним станом автомобіля. Серед іншого,…

19.05.2024

У продажу з’явився суперкар Ferrari у стилі McDonald’s

Ferrari 296 GTB став першим дорожнім суперкаром італійської марки з двигуном V6, оскільки раніше аналогічний…

19.05.2024

Mitsubishi намекнула на новое поколение внедорожника Pajero Sport

Два тижні тому компанія Mitsubishi показала, як зміниться її позашляховик Pajero Sport (на деяких ринках…

19.05.2024

Рестайлінг Sportage: як зміниться найпопулярніший кросовер Kia з оновленням

Sportage залишається найпопулярнішою моделлю у SUV-лінійці південнокорейського автовиробника Kia. Автомобіль, який пережив зміну поколінь у…

19.05.2024

Ford Mustang може стати седаном

Культовий американський понікар Ford Mustang може стати седаном. Відсвяткував у 2024 році свій черговий ювілей…

19.05.2024