МАЗ представив нову найкрасивішу вантажівку для «Дакара» (Фото)

0
378

Спортивна капотна вантажівка МАЗ-6440RR офіційно представлена в столиці Білорусі. Прем’єра викликала великий інтерес публіки і ЗМІ, оскільки раніше автомобілю була зроблена хороша реклама. Прославлений автогонщик Сергій В’язович, який знає толк в ралійних авто, назвав мінський спорткар одним з найбільш красивих в історії автоспорту.

У четвер, 20 грудня, в цьому випала нагода переконатися. Втім, без експертів, складно розібратися, наскільки спортивний капотний МАЗ симпатичніший своїх конкурентів. Та й чи варто сперечатися про смаки. Очевидно одне: для МАЗа, який прославився виробництвом утилітарних вантажівок, машина вже увійшла в історію як носій самого яскравого дизайну.

“Нічого такого ще не робили. Ми постаралися створити один з найкрасивіших спортивних вантажівок в історії. Вона не тільки потужна і маневрена, але і ефектно виглядає. Під час великих ралі-рейдів увагу йому забезпечено, що в свою чергу дозволить ще краще просувати бренд МАЗ в світі”, – наводить слова керівника команди” МАЗ-СПОРТавто “прес-служба білоруського автогіганта.

На презентації МАЗ-6440RR назвали компактним на тлі багатьох інших ралійних вантажівок. Його довжина – 7,05 м, ширина – 2,55 м, висота – 3,4 м, колісна база – 4,3 м. А ось повна маса у “білоруса” – 9,6 тонни. Оснащується мінський спорткар 6-циліндровим двигуном Gyrtech G-13 з турбонаддувом потужністю 960 к.с. і обертовим моментом 4500 Нм.

“Автомобіль спроектований конструкторами Мінського автомобільного заводу. У розробці брали участь 6-7 чоловік. Потім працівники МАЗа допомагали все це реалізувати”, – розповів комерційний директор автогіганта Геннадій Скитів.

Особливо наголошується, що новинка отримала краще від трьох випробуваних автомобілів: на оновлене і полегшене шасі від ралійного МАЗ-5309RR поставили кабіну серійного тягача МАЗ-5440 і оснастили її капотом від МАЗ-6440PA. Рама, кабіна, платформа, кронштейни, панелі і силові каркаси – білоруські, інші автокомпоненти – імпортні. Зокрема, “автомат” Allison 4000-й серії, “роздатка” ZF, ресори Weweler, амортизатори Reiger, мости SISU.

Капотна конфігурація дозволила змістити кабіну до центру шасі, поліпшивши таким чином розподіл ваги автомобіля, розвантаживши передній міст і знизивши навантаження на екіпаж. Як це допоможе білорусам на трасах Дакара, покаже час. У найближчому змаганні, що стартує 6 січня в Перу, новий МАЗ участі не візьме. Але, починаючи з весни, йому належить пройти кілька простіших випробувань.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!