Представлений седан Toyota Corolla нового покоління (фото)

0
1205

Компанія Toyota представила седан Corolla нового покоління для американського ринку. Новинка переїхала на платформу TNGA, отримала нову зовнішність, дволітровий двигун сімейства Dynamic Force і варіатор Dynamic-Shift CVT зі «стартовою передачею».

У порівнянні з седаном попереднього покоління нова Corolla стала ширше. Змінилася довжина звисів: передній зробили коротше, а задній, навпаки, трохи розтягнули. Незначно зменшилася висота машини. Вперше для моделі запропоновані 18-дюймові колеса, хоча в початковій версії седан комплектує сталевими штампуваннями розмірів 16 дюймів.

Архітектура салону нової Toyota Corolla виконані в стилі «чуттєвого мінімалізму». У центрі передньої панелі встановлений дисплей мультимедійної системи, який в залежності від версії може бути семи- або восьмидюймовим. Приборка – поєднання аналогового спідометра і тахометра з дисплеєм бортового комп’ютера (4,2 або 7 дюймів). Сидіння можуть бути оброблені тканиною або матеріалом SofTex.

«Королла» комплектується новою більш компактною і ефективною системою клімат-контролю, недопускати запотівали стекол. Мультимедійна система седана сумісна з Apple CarPlay, обладнана голосовим помічником Amazon Alexa, WiFi, Bluetooth, USB-портами і системою розпізнавання голосу.

Гамма двигунів новинки складається з 1,8-літрового «атмосферника», як у машин попереднього покоління, і нового агрегату 2.0 Dynamic Force з комбінованим уприскуванням і електричним водяним насосом. Його віддача – 171 кінська сила і 205 Нм крутного моменту. Обидва двигуни можуть поєднуватися з шестиступінчастою механічною коробкою передач або варіатором Direct Shift CVT.

Нова Toyota Corolla седан оснащується комплексом безпеки Safety Sense 2.0, до складу якого входить система запобігання фронтальних зіткнень, адаптивний круїз-контроль, система утримання в смузі руху, функція автоматичного управління дальнім світлом і зчитування дорожніх знаків.

Продажі седана нового покоління в США почнуться навесні наступного року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!