Експерти розповіли, як автоводіям впоратись з зимовими труднощами

0
782

З приходом холодів для водіїв приходять і нові проблеми – запотівають скла, замерзають замки на дверях, а фари починають тьмяно світити і «затуманюватися».

Щоб впоратися з усім цим і був складений список несподіваних «лайфхаків» для автомобілів. Перша проблема, з якою стикаються всі водії – скла в машині надмірно потіють, доводиться постійно або обливати їх теплою водою, або – включати обдув і кондиціонер, збільшуючи, таким чином, споживання бензину.

Щоб уникнути цього, можна обробити лобове скло кремом для гоління, який створить міцну плівку на поверхні вікна, що не дозволяє конденсату проникати в авто. Такий ж захист дасть обробка скла милом або спиртом, однак вони можуть залишити після себе розводи і неприємний запах. Зазвичай, щоб розморозити замки, водії обливають їх гарячою водою, дбайливо принесеною з дому, проте бувають ситуації, в яких зробити це – проблематично, тому на такі випадки експерти рекомендують мати при собі соломинку або вузьку трубочку, через яку, впритул наблизивши її до двері, можна диханням розтопити лід.

Також в зимовий час не рекомендується ставити автомобіль на ручник, якщо він не передньопривідний – в іншому випадку висока ймовірність, що машина може не завестися або, і того гірше, можна пошкодити ручне гальмо, спробувавши силою його смикнути. Нарешті, щоб позбавити машину від запітнілих фар і повернути їм яскравість, потрібно для початку відчистити їх за допомогою зубної пасти і звичайної кухонної губки, після чого – нанести тонкий шар воску, який володіє відмінними водовідштовхувальними властивостями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!