Categories: Авто

Названі виробники, які більше не випускатимуть дизельні авто

Share

Автомобілі з дизельними двигунами довгі роки були дуже популярні. Але останнім часом їх продажу, особливо в Європі, постійно знижуються. Причина – нові стандарти щодо викиду СО2 і скандали, в яких брали участь дизельні машини. На даний момент вже 13 автовиробників оголосили про те, що вони відмовляються від дизелів.

Volvo
Volvo не розробляє нові покоління своїх дизелів. Через кілька років у цього бренду взагалі не буде дизельних моделей. Зараз Volvo належить китайцям, які оголосили, що будуть робити акцент на гібриди і електромобілі.

Toyota
У березні нинішнього року під час Женевського автосалону компанія Toyota оголосила про те, що вона поступово відмовиться від дизельних автомобілів. При цьому японці продовжать випускати і розробляти гібридні моделі з бензиновим мотором.

Suzuki
Suzuki поступово відмовляється від дизельних автомобілів. Невеликий позашляховик Jimny нового покоління, наприклад, має в своїй лінійці двигунів тільки бензинові агрегати.

Smart
Smart планує до 2022 року випускати тільки електромобілі. Це будуть маленькі, але дуже сучасні автомобілі.

Читайте також:   Як водії самі допомагають автовикрадачів

Porsche
Нові Porsche Taycan і Mission E Cross Turismo отримають електричні версії. Поступово з лінійки Porsche зникнуть дизельні моделі.

Polestar
Polestar належить китайській компанії Geely і тісно співпрацює з Volvo. У лінійці цього преміального бренду немає моделей з дизельними моторами. Найдешевша модель – Polestar 1 з заряджається гібридною силовою установкою.

Nissan
Nissan давно випускає Leaf, який є найпопулярнішим електромобілем в світі. Ця компанія хоче через деякий час повністю припинити виробництво автомобілів з дизелями.

Mitsubishi
Mitsubishi вже в деяких країнах припинив продавати дизельні автомобілі (наприклад, у Великобританії і Німеччині). Через кілька років ця компанія повністю відмовиться від дизелів.

Maserati
Maserati входить в FCA Group. Італійський преміальний бренд планує створити нову модульну платформу для електромобілів і гібридних автомобілів. В кінцевому підсумку Maserati перестане використовувати дизельні мотори.

Lexus
Lexus став одним з перших автовиробників, які відмовилися від дизельних моторів. З 2013 року у цього бренду немає моделей з дизелями. Акцент робиться на гібридні машини.

Читайте також:   Світовий авторинок на порозі “грандіозного шухеру”

Jeep
Jeep планує до 2022 року розробити і випустити на ринок 10 нових моделей, але ні в одній з них не буде дизеля. У всіх цих новинок будуть електричні версії.

Fiat
Fiat, що входить в FCA Group, оголосив, що до 2022 року він повністю припинить випускати дизельні автомобілі. Італійці будуть робити невеликі електромобілі та гібриди.

Alfa Romeo
Група FCA Group, в яку входить Alfa Romeo, в своєму новому п’ятирічному плані розвитку передбачає відмову від дизельних двигунів. Акцент зроблять на автомобілі з заряджається гібридною силовою установкою і на електромобілі.

За матеріалами Motor1.com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Дизель

Останні записи

З 1 травня водіям заборонено вимикати фари

Водії відіграють важливу роль у забезпеченні безпеки дорожнього руху, беручи на себе відповідальність за власну…

28.04.2024

Експерти виявили екологічну небезпеку від електричних автомобілів

За словами експерта, незважаючи на те, що електромобілі не виробляють викиди при експлуатації, процес їх…

28.04.2024

Аналітики: продажі електрокарів зростуть у 2024 році

Цього року очікується, що глобальний продаж електромобілів досягнуть 17 мільйонів одиниць, про це заявили в…

28.04.2024

Названі найбезпечніші марки авто у світі

Виробники авто постійно вдосконалюють технології, щоб зробити керування максимально безпечним. Зовнішній вигляд, ціна та комфорт…

28.04.2024

Bentley анонсувала новий лімітований спорткар

Влітку 2022 року, за дебютом відкритого спорткара Bentley Mulliner Bacalar, який відродив традицію виробництва ексклюзивних…

28.04.2024

У нового кросовера Kia Sorento 2024 виявлено небезпечні проблеми

У двох Kia Sorentos 2024 року випуску під час дилерського огляду було виявлено несправність гідропідсилювача…

28.04.2024