Categories: Авто

В Україні представили нову бойову машину БМ-21 УМ “Берест” (Відео)

Share

“Берест” призначений для заміни БМ-21 “Град”, яка стоїть на озброєнні Збройних сил України.

ДП “Шепетівський ремонтний завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, представило нову бойову машину БМ-21 УМ “Берест”. Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

“Берест” призначений для заміни БМ-21 “Град”, яка стоїть на озброєнні Збройних сил України. Використання сучасних цифрових технологій і нове шасі вітчизняного виробництва надають “Бересту” ключові бойові і експлуатаційні переваги, які значно розширюють бойові можливості РСЗВ”, – йдеться в повідомленні.

“Якщо КБ” Південне “поставить нові ракети до “Град”, які в два рази далі працюють, то це буде дуже добре”, – прокоментував секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час відвідування Міжнародної спеціалізованої виставки засобів захисту, озброєння, військової і спеціальної техніки, технологій та товарів подвійного використання “Зброя та безпека 2018”.

Однією з особливостей “Береста” стала цифрова система управління вогнем, яка проводить підготовку до стрільби, зокрема – топогеодезичну прив’язку, не покидаючи кабіни. Відзначається, що завдяки цьому розрахунок РСЗВ в режимі реального часу отримує точні координати ворога, які в обробленому вигляді надходять з дронів, контрбатарейної РЛС, а також інших систем спостереження. Ще однією особливістю нової РСЗО є збільшення потужності залпу до 50 реактивних снарядів замість 40 в “Граді”.

“Берест” встановлено на новому шасі від КрАЗ – 5401НЕ з колісною формулою 4х4. Нове шасі має компоновку “кабіна над двигуном” і обладнано дворядною чотирьохдверною кабіною, яка дозволяє розмістити розрахунок і всю необхідну апаратуру управління вогнем.

Крім того, “Берест”, в порівнянні з “Градом”, має значно меншу вартість і велику потужність залпу, точність ведення вогню, інтеграцію в цифрові системи управління і наведення артилерії, велику мобільність і вимагає менше часу для відкриття вогню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024