Geely вперше показала седан із запасом ходу 2,4 тисячі кілометрів

Час читання: < 1 хв.
0
Geely вперше показала седан із запасом ходу 2,4 тисячі кілометрів

Geely вперше показала седан із запасом ходу 2,4 тисячі кілометрів. У соцмережах опублікували знімок закамуфльованого прототипу чотиридверки з гібридною системою Thor, що заряджається, нового покоління. Презентація запланована на 30 жовтня, а поки що розкрито ключові характеристики: запас ходу складе до 2390 кілометрів, витрата бензину не перевищить позначки 2,62 літра на 100 кілометрів навіть у «екстремальних умовах експлуатації».

Що ще відомо про новинку

Geely давно працює над силовою установкою Thor PHEV із тепловим ККД понад 46 відсотків. Згодом така система може з’явитися і на седанах, і на кросоверах. Цікаве технічне рішення — ставка на 2,0-літровий бензиновий двигун: у китайських конкурентів гібриди, що заряджаються, зазвичай покладаються на 1,5-літрові агрегати.

Судячи з фотографії прототипу, первістком нової гібридної системи стане середньорозмірний седан у дусі Emgrand, проте подібність може бути лише візуальною: технічна спільність є малоймовірною. У Китаї перспективну чотиридверку напевно продаватимуть під суббрендом Galaxy. Головними конкурентами новинки стануть моделі BYD з гібридом DM-i п’ятого покоління: седан Qin L із запасом ходу 2100 кілометрів вже випускається .

Реклама

Новинка Geely може з’явитись у дилерів до кінця року. Орієнтир за ціною – 140 тисяч юанів (20 тисяч доларів). Стільки коштує максимально оснащений і «дальнобійний» гібрид BYD Qin L, що заряджається, з батареєю на 15,87 кіловат-години.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!