Названо автомобілі, за якими всі будуть сумувати

Час читання: 2 хв.
0
Названо автомобілі, за якими всі будуть сумувати

Моделі часто знімаються із виробництва. Навіть якщо це легендарні автомобілі. Наприклад, минулого року перестали випускати Audi TT, Ford Fiesta та звичайний Dodge Challenger. Цей рік також не став винятком. До кінця року буде знято з виробництва цілу низку автомобілів, серед яких є і по-справжньому особливі машини.

Audi S4

Наприкінці 2024 року модель Audi A4 піде на відпочинок. А замінить її сімейство A5. Турбований 3,0-літровий спортивний седан Audi S4 з двигуном V6 продавався з кінця 90-х. у різних модифікаціях. Останні версії видавали по 349 сил. Це найшвидший автомобіль на базі A4.

Замість модельного ряду A4, з’явиться лінійка моделей A5. Продаватимуться седана, універсал і «заряджені» версії S5 і S5 Avant.

Audi R8

Планувалося, що R8 закінчиться своє існування ще 2023 року. Але затримки у виробництві призвели до того, що останній R8 зійшов із конвеєра у середині 2024 року. Суперкар став ще однією жертвою розповсюдження електромобілів. І останнім німецьким автомобілем із двигуном V10. Він видавав 562 л.с. і вважався найпотужнішим спорткаром Audi.

Існувала ще потужніша версія під назвою GT. Вона була позбавлена ​​системи Quattro AWD та використала задній привід. А 5,2-літровий V10 був посилений до 612 л. Всього було випущено 333 екземпляри.

Lamborghini Huracan

Останній спортивний автомобіль з двигуном V10 приєднається до свого двоюрідного брата Audi R8 і піде на пенсію до кінця року. Він стане прощальним дзвінком для поважного двигуна Audi V10. Його наступник, Temerario, отримає замість двигуна від Audi 4,0-літровий V8 з подвійним турбонаддувом. Huracan існує з 2013 року, і за цей час його постійно вдосконалювали, щоб підвищити продуктивність. Версія 2024 року Tecnica оснащувалась V10 потужністю 631 к.с.

Volvo S60

Volvo, як і багато інших брендів, прагне електрифікації. Це означає, що S60 залишає конвеєр. Елегантний седан міг похвалитися лише відносно невеликим турбованим 2,0-літровим рядним чотирициліндровим двигуном. У топової версії седан оснащувався гібридною установкою.

На зміну середньорозмірному седану прийшов електричний кросовер EX90.

Jaguar F-Type

Поважний F-Type від Jaguar приєднався до моделей XE та XF, від яких відмовився британський виробник. Їм на зміну теж прийде абсолютно новий модельний ряд із електромоторами. F-Type продавався у вигляді купе та кабріолету. А в лінійці двигунів були V6 та V8. Топовим силовим агрегатом був потужний 5,0-літровий V8 з наддувом, який забезпечував заднім колесам 575 л.

Bugatti Chiron

Ще один сумний фінал чекає на модель Chiron, яка буде відправлена ​​на пенсію напередодні появи моделі Tourbillon у 2025 році. А ім’я Chiron піде в минуле. Під капотом нової моделі встановлювався 8,0-літровий W16 із чотириступеневим турбонаддувом. Він видавав 1479 л.с. Цікаво, про продаж моделі завершилися ще 2022 року. Але за час, що залишився, Bugatti випустив ще пару сотень раніше замовлених автомобілів.

Tourbillon отримає новий двигун V16, так що Chiron дійсно стане останнім у своєму роді.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!