Експерти СТО пояснили ризики зимового зберігання авто в гаражі

Час читання: < 1 хв.
0
Експерти СТО пояснили ризики зимового зберігання авто в гаражі

Коли мова заходить про зимове зберігання автомобіля, багато власників вважають за краще «ховати» свою машину в гаражі, сподіваючись на безпеку та захист від суворих погодних умов. Однак це не гарантує, що з авто нічого не станеться. Один із працівників СТО розповів нам, чому небезпечно залишати транспортний засіб у гаражі взимку.

Детальніше про зберігання авто

За словами експерта, зберігання автомобіля у гаражі взимку може прискорити процес корозії. Розуміння того, чому це відбувається, може допомогти автовласникам приймати обґрунтовані рішення щодо догляду за своїм транспортним засобом.

Головним винуватцем прискореної корозії є різкі перепади температур, що відбуваються, коли автомобіль залишається у гаражі на ніч після їзди на холоді. Коли теплий автомобіль заїжджає до холодного гаража, на металевих поверхнях утворюється конденсат, що призводить до появи іржі. Навпаки, хімічні процеси, що викликають корозію, уповільнюються при негативних температурах, що знижує можливість розвитку іржі, якщо машина залишається на вулиці.

Хоча це може бути нелогічним, зберігання автомобіля на вулиці взимку може бути корисним. Це дозволяє автомобілю зберігати постійну температуру, зводячи до мінімуму ризик конденсації і, зрештою, іржі.

Для боротьби із наслідками зимової погоди експерт рекомендує наносити захисний шар воску на лакофарбове покриття автомобіля. Це не тільки забезпечує бар’єр проти вологи, а й захищає від руйнівної дії дорожньої солі та піску, які можуть пошкодити фарбу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!