Авто

Чому шасі Bugatti Tourbillon можна вважати інженерним шедевром

Share

Французька компанія опублікувала фотографії, на яких показано монокока нового гіперкара від Bugatti – Bugatti Tourbillon. Треба сказати, що і з такого ракурсу, автомобіль виглядає приголомшливо.

Детальніше

Bugatti розробила нове шасі для гіперкара Tourbillon. Зміна правил та нова гібридна трансмісія означали, що французький автовиробник не міг повторно використати платформу, яка лежала в основі як Veyron, так і Chiron. Результати виявилися екстраординарними, як видно на фотографіях та відео, які щойно випустила Bugatti. Сказати, що інженери мали проблему з упаковкою всього, було б применшенням.

Фото: bugatti.com

Завданням для Tourbillon був автомобіль не набагато більший за Chiron, але з двигуном V-16 у парі з електродвигуном і коробкою передач з подвійним зчепленням, двомоторною передньою віссю і акумуляторами для роботи всього цього. V-16 довше за старий двигун Bugatti W-16, і вся електроніка теж займає купу місця.

Bugatti перемістила V-16 ближче до задньої перебирання, розмістивши паливні баки з обох боків від неї; батареї сконфігуровані у формі літери «Т» за сидіннями та в центральному тунелі; сидіння зсунуті ближче один до одного та зафіксовані на місці, щоб зменшити фронтальну площу; педалі та кермо зміщені назад до водія; передній електродвигун знаходиться відразу за (маленьким) багажним відділенням. Незважаючи на все це, колісна база Tourbillon всього на дюйм довша, у Chiron, а лінія даху ще нижча.

Важливим нововведенням для контролю розміру є дифузор із вуглецевого волокна, який також виконує функцію задньої протиударної конструкції, усуваючи необхідність окремої балки. Є й інші дивовижні деталі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Bugatti

Останні записи

Ford презентував оновлену версію кросовера Equator Sport

Спільне підприємство Jiangling Ford представило модернізовану версію доступного кросовера Equator Sport для Китаю. Детальніше Габарити…

04.10.2024

Skoda представила версію Karoq 2025 з оновленим дизайном

Представлено новий кросовер Skoda Karoq 2025 модельного року, який буде доступний у двох версіях за…

04.10.2024

Peugeot представив вражаючий електромобіль із великим запасом ходу

Лінійка Peugeot 408 поповнилася електричною версією. Стильний крос-фастбек вже доступний для попереднього замовлення, а офіційна…

04.10.2024

BMW XM став найменш популярним авто бренду

BMW XM стикається з викликами з моменту початку виробництва в грудні 2022 року, і продажі…

03.10.2024

Skoda озвучила ціни на електричний кросовер Elroq

Новий повністю електричний Skoda Elroq став справжнім сюрпризом на ринку його ціна виявилася практично рівною…

03.10.2024

Експерти назвали головні помилки, яких не можна допускати у заторах

Опинившись у заторі, водій повинен залишатися уважним і уникати дій, що підвищують ризик аварії. Перш…

03.10.2024