Skoda представила Elroq: доступний кросовер, який замінить популярний Karoq

Час читання: 2 хв.
0
Skoda представила Elroq: доступний кросовер, який замінить популярний Karoq

Компанія Skoda розширила лінійку електромобілів, представивши нову модель Elroq. Цей електричний кросовер, який у майбутньому має замінити Karoq, буде доступний за стартовою ціною близько 33 000 євро у Європі, в майбтньому також очікуємо кросовер в Україні. Виробник позиціонує Skoda Elroq 2025 як найдоступніший електромобіль у своєму сегменті з урахуванням ємності батареї та багатого базового обладнання.

Що ще відомо

Elroq побудовано на платформі MEB. Топова модифікація Elroq 85 оснащується електродвигуном потужністю 282 к.с. та батареєю на 82 кВтг, що забезпечує запас ходу до 581 км. Автомобіль розганяється до 100 км/год за 6,6 секунд і розвиває максимальну швидкість 180 км/год. Початкова версія Elroq 50 комплектується батареєю на 55 кВтг і двигуном на 168 к.с., що дозволяє проїхати до 375 км на одному заряді.

Новий Skoda Elroq 2025
Новий Skoda Elroq 2025
Новий Skoda Elroq 2025
Новий Skoda Elroq 2025

У дизайні реалізована концепція Modern Solid з характерною Tech-Deck Face замість традиційної радіаторної решітки. Автомобіль отримав роздільну оптику, активні повітряні заслінки та аеродинамічну форму кузова з коефіцієнтом опору всього 0,26. У салоні встановлений 13-дюймовий інформаційно-розважальний екран, цифрова панель приладів, а також опціональний проекційний дисплей з доповненою реальністю. Голосовий помічник Laura з інтеграцією ChatGPT здатний відповідати на спільні запитання.

Салон Skoda Elroq 2025
Салон Skoda Elroq 2025

Elroq зберігає фірмові «Simply Clever» рішення Skoda , включаючи парасольку в двері та найбільш місткий у класі багажник об’ємом 470 літрів (до 1580 літрів при складених задніх сидіннях). Автомобіль підтримує швидке заряджання постійним струмом потужністю до 175 кВт, що дозволяє зарядити батарею з 10 до 80% всього за 28 хвилин. Початок продажів запланований на початок наступного року. (фото: Skoda)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!