Volkswagen припиняє випуск Polo і замінює його двома новими кросоверами

Час читання: < 1 хв.
0
Volkswagen припиняє випуск Polo і замінює його двома новими кросоверами

Volkswagen оголосив про завершення виробництва легендарного Polo в Європі. За 40 років на заводі в іспанській Памплоні було виготовлено 8,4 мільйона цих компактних автомобілів. Тепер виробництво Polo продовжуватиметься лише на заводі в Карієзі, ПАР. Це стосується саме європейської версії Polo у вигляді компактного хетчбека. В Україні ж Polo продавався спочатку як компактний седан, а потім як ліфтбек, але їх виробництво припинилося ще у 2022 році.

Попри зниження продажів останніми роками, Polo залишається важливою моделлю для Volkswagen. За перші 8 місяців 2024 року було продано понад 90 000 автомобілів, що дозволило моделі зайняти 8 місце серед найбільш популярних авто в Європі. Однак, зростання популярності кросоверів, таких як T-Roc, поступово витісняє Polo з ринку.

Завод у Памплоні не залишиться без роботи — тут продовжать виробляти T-Cross та Taigo, а з 2026 року розпочнеться випуск двох нових електричних кросоверів: один під маркою Volkswagen, а інший — під брендом Skoda. Обидві моделі будуть побудовані на скороченій передньопривідній платформі MEB.

Volkswagen ID. 2 all SUV займе місце в модельному ряді нижче ID.3. Його хетчбек-версію планують виготовляти на заводі в Мартореллі разом із спорідненою моделлю Cupra Raval. Електрокросовер Skoda, під назвою Epiq, коштуватиме близько 25 000 євро. Схоже, ера доступних автомобілів із традиційними двигунами внутрішнього згоряння поступово завершується.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!