Lucid готує новий доступний кросовер

Час читання: < 1 хв.
0

Американський виробник електромобілів Lucid презентував перший тизер свого нового середньорозмірного кросовера. Хоча офіційна назва моделі поки що невідома, вже зрозуміло, що вона займе позицію в модельному ряду нижче флагманського Gravity. За тизером можна зробити висновок, що автомобіль матиме плавний, обтічний дизайн.

Серед ключових елементів дизайну: плавна лінія даху, скульптурний капот і виразні колісні арки, які надають авто сучасного вигляду. Деякі навіть порівнюють його форми з бензиновими автомобілями. Кросовер побудують на новітній платформі для середньорозмірних електромобілів, а виробництво планують розпочати наприкінці 2026 року. Важливою новиною є те, що стартова ціна новинки буде меншою за 50 000 доларів, що значно дешевше, ніж поточні моделі Lucid.

Реклама

Раніше генеральний директор компанії Пітер Роулінсон повідомив, що виробництво нових моделей відбуватиметься в Саудівській Аравії на заводі AMP-2. Крім того, Lucid представив інформацію про нову силову установку Atlas, яка буде компактнішою та ефективнішою, що дозволить зменшити ємність батарей без зниження запасу ходу, знижуючи при цьому загальну вартість електромобіля.

Також стало відомо, що флагманський кросовер Gravity отримає порт зарядки NACS у 2025 році, що дасть змогу використовувати мережу Tesla Supercharger без перехідника. Lucid, схоже, серйозно націлений на масовий ринок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!