Дешевий Toyota Land Cruiser FJ: гамма двигунів та терміни дебюту

Час читання: < 1 хв.
0

Бюджетний Toyota Land Cruiser FJ: характеристики двигунів та дата дебюту. Австралійські ЗМІ розкрили нові подробиці про найдоступніший позашляховик у лінійці Land Cruiser. За інформацією інсайдерів, вартість нового Land Cruiser FJ буде удвічі меншою за флагманський Land Cruiser 300, який коштує близько 65 тисяч доларів. Модель отримає електрифіковані силові агрегати, зокрема бензиновий плагін-гібрид від RAV4 і помірно-гібридний дизельний двигун від Hilux.

Під час презентації Prado 250 Toyota анонсувала компактну модель Land Cruiser, проте подальші офіційні подробиці не були озвучені. В Австралії припускають, що новинка стане конкурентом Suzuki Jimny, але буде більшою за габаритами, з довжиною близько 4,5 метра. Модель може базуватися на рамній платформі IMV, знайомій за тайським Hilux Champ.

Щодо двигунів, очікуються варіанти з гібридною системою від Toyota RAV4 PHEV на основі 2,5-літрового атмосферного двигуна, а також 2,7-літровий бензиновий мотор без турбіни і 2,8-літровий помірно-гібридний дизель від оновленого Hilux. Цікаво, що модель, ймовірно, матиме можливість використовувати двигуни з різним розташуванням – як поперечним, так і поздовжнім.

Реклама

Офіційний дебют Toyota Land Cruiser FJ очікується наприкінці 2024 року, а поставки на світові ринки стартують у 2025 році. Представники австралійського підрозділу Toyota поки що не підтверджують, чи з’явиться модель на їхньому ринку. Раніше повідомлялося, що компактний Land Cruiser стане глобальним проєктом, про нього згадували джерела з Індії та Японії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!