Перший електромобіль Ferrari помітили на тестах (фото)

Час читання: 2 хв.
0

Ferrari активно працює над своїм першим електричним автомобілем, дебют якого запланований на кінець 2025 року. Нещодавно був помічений тестовий прототип новинки.

Цей прототип знаходиться на ранній стадії розробки і використовує тимчасовий кузов, зазвичай з іншої моделі, для тестування механічних компонентів майбутнього автомобіля. У випадку з електричним Ferrari інженери застосували кузов Maserati Levante. Фари взяті від Ferrari Roma, а вихлопні труби є бутафорськими, щоб заплутати спостерігачів. Колеса, ймовірно, мають аеродинамічний дизайн, який може потрапити у серійне виробництво.

Хоча тестовий прототип не дає багато інформації про остаточний вигляд електричного Ferrari, використання кузова Levante натякає на те, що це може бути позашляховик. Кузов Levante вже використовувався для тестування прототипів під час розробки Ferrari Purosangue, і цей автомобіль був помічений разом з електричним прототипом.

Реклама

Ferrari поки не розкрила деталі про електричний автомобіль, окрім дати його дебюту – наприкінці 2025 року. Виробництво розпочнеться на початку 2026 року на новому заводі E-Building, розташованому у штаб-квартирі Ferrari в Маранелло.

Вже з’явилися патенти Ferrari на технології електромобілів, зокрема на трансмісію з трьома двигунами та різні методи створення “емоційного звуку”, який був однією з основних рис бензинових моделей Ferrari.

Ferrari також планує розробляти власні електродвигуни, інвертори та акумулятори, щоб досягти високих показників за вагою та щільністю потужності. Компанія співпрацюватиме з партнерами у сфері передових акумуляторних технологій, таких як твердотільні батареї, які також знаходяться в процесі дослідження.

Очікується, що стартова ціна нового електричного автомобіля перевищить 500 000 євро. Щоб зменшити занепокоєння щодо можливих проблем з акумулятором після закінчення заводської гарантії, Ferrari може ввести розширену гарантію, яка включатиме планову заміну акумулятора, подібно до того, як це робиться з гібридними моделями.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!