BMW скоро запустить в масове виробництво автомобілі-хамелеони

Час читання: < 1 хв.
0

BMW знову здивує світ, наближаючи фантастичні інновації до реальності. Німецький автовиробник оголосив, що їхня революційна технологія E Ink, яка дозволяє змінювати колір кузова автомобіля одним натисканням кнопки, може стати доступною вже до 2027 року. Цю технологію, вперше продемонстровану на виставці CES у Лас-Вегасі в 2022 році, використовує електричні імпульси для зміни кольору завдяки спеціальній плівці, що містить мільйони мікрокапсул з пігментом.

Завдяки E Ink власники автомобілів BMW в майбутньому зможуть змінювати колір свого автомобіля залежно від настрою або погодних умов, що також може зменшити витрати на виробництво. Окрім естетичних переваг, ця технологія може бути використана для індикації рівня заряду електромобіля або для сигналізації статусу роботаксі.

Реклама

Провідний інженер проекту, доктор Стелла Кларк, зазначає, що спочатку ця технологія буде доступна лише на обмежених ринках через свою високу вартість. Проте, з часом, у міру розширення виробництва, E Ink може стати доступнішою для широкого кола споживачів.

Нові розробки BMW не лише демонструють технічну перевагу компанії, але й відкривають новий рівень персоналізації автомобілів. Це майбутнє, в якому кожен зможе в будь-який момент змінювати вигляд свого автомобіля відповідно до своїх уподобань.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!