Авто

Найпотужніші чотирициліндрові двигуни, які дають фору суперкарам

Share

Зневажати сучасні турбовані двигуни об’ємом близько двох літрів — велика помилка. Найпотужніші з них демонструють серйозну продуктивність і мають значний потенціал для тюнінгу. Якщо порівняти ці двигуни з 12-циліндровими суперкарами 80-90-х років, виявиться, що їхня потужність майже рівнозначна. У нашому огляді представлені п’ять таких потужних двигунів і автомобілі, які вони приводять у рух.

Honda K20C1: Цей 2,0-літровий двигун з турбонагнітачем зробив Honda Civic Type R передньопривідним чемпіоном Нюрбургрингу. Його потужність становить 319 к.с., а крутний момент — 420 Нм.

Mitsubishi 4B11T: Цей двигун, який замінив легендарний 4G63T у Lancer Evolution X, відрізняється сучасним алюмінієвим блоком циліндрів та більш чуйним турбокомпресором, досягаючи 446 к.с. у деяких модифікаціях.

Volkswagen EA888: Це сімейство двигунів існує з 2006 року, і останні модифікації пропонують потужність до 333 к.с. у Golf R, забезпечуючи відмінні характеристики та величезний потенціал для тюнінгу.

Ford EcoBoost: Найпотужніша версія цього двигуна встановлювалася на Focus RS, видаючи 355 к.с. та 475 Нм, що забезпечувало чудову динаміку завдяки системі повного приводу та передньому диференціалу, що самоблокується.

Mercedes-AMG M139: Один з найпотужніших 2,0-літрових двигунів у світі, що встановлюється на гібридні моделі Mercedes-AMG. Його максимальна потужність сягає 476 к.с., а в гібридній системі вона досягає 680 к.с.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Названо найкращі електромобілі за відгуками власників

Китайський підрозділ агентства JD Power оприлюднив рейтинг задоволеності власників автомобілів. Індекс цінності базується на досвіді…

31.08.2024

Фанат Tesla з Естонії побудував Cybertruck самостійно (відео)

Багато автолюбителів мріють про конкретні моделі авто, але не завжди можуть їх собі дозволити. Втім,…

31.08.2024

Експерт розкрив вплив нових податків на вартість пального на українських АЗС

Нещодавно фінансовий комітет Верховної Ради України рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект №11416-д, що пропонує…

31.08.2024

Nissan розкрив потужність абсолютно нового Patrol з мотором V6

Nissan представив новий Patrol з потужним V6 двигуном. Офіційний представник японського бренду підтвердив, що 3,5-літровий…

31.08.2024

Три смертельні небезпеки перекачаних шин: чому це важливо контролювати

Перекачування шин, тобто використання тиску, що перевищує рекомендований виробником, може призвести до серйозних проблем, які…

31.08.2024

Lamborghini показала в Китаї гібридні Urus SE та Revuelto (фото)

На автосалоні в Ченду компанія Lamborghini вразила публіку, представивши одразу дві інноваційні моделі: гібридний Urus…

31.08.2024