Названо автомобілі з Китаю, які користуються найбільшим попитом в Україні

Час читання: 2 хв.
0
Названо автомобілі з Китаю, які користуються найбільшим попитом в Україні

Згідно з даними Укравтопрому, у липні 2024 року в Україну з Китаю імпортували майже 1400 автомобілів. Лідером серед нових китайських моделей став електричний кросовер Honda X-NV, а серед усіх китайських авто — електричний кросовер Nissan Ariya.

Порівняно з липнем 2023 року, імпорт автомобілів з Китаю зріс на 52%. Зазначається, що 82% з цих автомобілів є новими, а також 82% з них оснащені електричними силовими установками, тобто є електромобілями.

Реклама

У топ-5 нових китайських автомобілів, що найчастіше ввозились в Україну у липні 2024 року, потрапили моделі: Honda X-NV, BYD Song Plus, Nissan Ariya, Volkswagen ID.4 і Zeekr 001.

Серед вживаних китайських автомобілів, які найчастіше ввозилися в Україну у липні 2024 року, лідирували моделі: Nissan Ariya, Volkswagen ID.4, Honda X-NV, Tesla Model 3 і Polestar 2. Варто зазначити, що більшість з них — це “майже нові” автомобілі (переважно 2023 року випуску).

Усі згадані автомобілі мають електричні силові установки і здебільшого є кросоверами.

Багато китайських автомобілів в Україні не продаються офіційно. Їх імпортують незалежні дилери за так званими “сірими” схемами, як, наприклад, електричні кросовери Honda X-NV, Volkswagen ID.4 та Nissan Ariya.

Нагадаємо, що з липня 2024 року в Європейському Союзі ввели додаткові спеціальні мита на китайські електромобілі. Наприклад, компанії BYD і Geely отримали відповідно 17,4% і 20% додаткового мита, а SAIC — 38,1%. ЄС побоюється, що дешеві китайські електромобілі можуть завдати шкоди європейським автовиробникам.

В Україні додаткові спеціальні мита на китайські електромобілі не вводились. В нашій країні продовжують діяти пільги на імпорт електромобілів, включаючи невеликий акциз у розмірі 1 євро за 1 кВтг акумуляторної батареї. Ця пільга діє до 1 січня 2026 року, і можливо, її продовжать.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!