У Китаї склали рейтинг найякісніших електрокарів та гібридів

Час читання: < 1 хв.
0
У Китаї склали рейтинг найякісніших електрокарів та гібридів

Опубліковано новий рейтинг якості електромобілів та гібридів, складений китайським підрозділом американського агентства JD Power. Для його створення було проведено опитування майже 10 тисяч власників нових електричних і гібридних автомобілів, які перебували в експлуатації від двох до шести місяців. Відзначені автомобілі були оцінені за кількістю проблем на 100 машин (Problem Per Vehicle, або PP100). Найменш проблемним автомобілем у цьому рейтингу виявився Zeekr 001, який також популярний в Україні.

Автовласникам було запропоновано оцінити свої автомобілі за дев’ятьма категоріями: дисплей, екстер’єр, інтер’єр, мультимедійна система, сидіння, водіння, електронні помічники, силова установка та клімат-контроль. Результати показали загальне зниження якості автомобілів, як у локальних брендів, так і у іномарок. Експерти JD Power пояснюють це тим, що в умовах зростаючої конкуренції виробники прагнуть швидше виводити новинки на ринок, часто за рахунок часу на розробку та перевірки якості.

Реклама

У сегменті електромобілів і гібридів перше місце посів Zeekr 001 з оцінкою 171 бал. На другому місці опинився популярний в Росії Li L9, який набрав 174 бали. Третю позицію зайняв Nio ES8 з результатом 177 балів. Ці дані відрізняються від інформації, раніше оприлюдненої Китайською асоціацією якості, де Li L9 був на останньому місці в рейтингу якості.

Найгірший результат за якістю отримав електричний BYD Song Plus EV, який набрав 248 балів. Гібридна версія цього автомобіля продемонструвала трохи кращий результат – 242 бали. Третє місце в антирейтингу займає Baojun Yep з оцінкою 238 балів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!