Skoda готується до запуску своєї новинки

Час читання: 2 хв.
0
Skoda готується до запуску своєї новинки

Незабаром відбудеться прем’єра нового повністю електричного автомобіля Skoda Elroq, як повідомив генеральний директор чеського бренду Клаус Целлмер у соціальних мережах. Точна дата виходу ще не розголошена. Elroq стане першим автомобілем, створеним за новою дизайнерською концепцією Skoda під назвою «Modern Solid», яку вперше представили у концепті Vision 7S у 2022 році, а пізніше у концепті Skoda Epiq на початку цього року.

Ця концепція має надати автомобілю сучасний та надійний вигляд. Глава дизайнерського відділу Skoda, Олівер Штефані, зазначає, що Elroq «безперечно встановлює нові стандарти і приверне увагу».

Тизер середньорозмірного електричного позашляховика показує унікальні розділені фари, які обрамляють бічні частини автомобіля, а також виразний капот з логотипом Skoda. На нижній частині передньої частини розміщений новий елемент під назвою Tech-Deck Face, що є новою інтерпретацією традиційних решіток Skoda.

Реклама

Elroq має довжину 4,5 метра і обіцяє великий внутрішній простір та «виняткову практичність». Автомобіль оснащений багажником об’ємом 470 літрів, а також додатковими 48 літрами простору для зберігання в салоні. При складених задніх сидіннях об’єм багажника може збільшитися до 1580 літрів. Крім того, Elroq отримає фірмові елементи Skoda Simply Clever, включаючи нові пристрої, такі як сітка для зберігання зарядних кабелів та QR-код у багажнику для доступу до корисних інструкцій.

Elroq побудований на платформі Volkswagen Group MEB, яка також використовується для Enyaq та його купе-версії. Автомобіль буде пропонувати чотири версії: від Elroq 50 з акумулятором на 55 кВт/год та заднім електромотором потужністю 168 к.с. до Elroq 60 з акумулятором на 63 кВт/год та мотором потужністю 201 к.с.

Топова модель Elroq 85 буде оснащена акумулятором на 82 кВт/год, забезпечуючи запас ходу понад 560 км та потужність 282 к.с. Версія Elroq 85x додасть двомоторну систему з повним приводом і загальною потужністю 295 к.с. У майбутньому також планується випуск високопродуктивної моделі Elroq vRS.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!