BMW випустить електричну версію кросовер X5 у 2027 році

Час читання: < 1 хв.
0
BMW випустить електричну версію кросовер X5 у 2027 році

BMW готує фейсліфтинг поточного покоління X5 «G65» і анонсує повністю новий електричний SUV — BMW iX5. Німецький виробник вже зареєстрував назву iX5 і визначив дизайн майбутньої моделі.

Хоча раніше назва «iX5» використовувалася для BMW iX5 Hydrogen, новий чисто електричний iX5 заплановано на 2027 рік. BMW також зареєструвала варіації назви, такі як базова версія “iX5 40”, середня “iX5 50” та топова “iX5 60”.

Цього року BMW представила концепт Neue Klasse X, який передбачає наступне покоління повністю електричних позашляховиків. Як зазначили в BMW, “Vision Vehicle пропонує погляд на майбутні моделі BMW X, починаючи з 2025 року”. iX5 стане однією з цих моделей і, судячи з шпигунських знімків, матиме дизайн, схожий на оновлений X5, натхненний концептом Neue Klasse X.

Однак iX5 не використовуватиме нову платформу Neue Klasse. Замість цього BMW обрала платформу CLAR, що може обмежити електричну ефективність моделі. Проте, завдяки довшій колісній базі, є ймовірність, що iX5 отримає великий акумулятор.

Перші моделі Neue Klasse, такі як седан розміром з 3 Series і позашляховик розміром з X3, будуть вироблятися на новому заводі BMW у Дебрецені, Угорщина, починаючи з 2025 року. Випуск iX5 планується до кінця 2026 року, а продажі стартують у 2027 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!