Ford патентує інноваційні рейлінги на дах (фото)

Час читання: < 1 хв.
0
Ford патентує інноваційні рейлінги на дах (фото)

Компанія Ford активно розробляє висувні рейлінги і багажники на даху, які можуть розгортатися за потреби та складатися для зменшення аеродинамічного опору. Два патенти, подані компанією, були опубліковані Бюро патентів та товарних знаків США (USPTO) 11 липня.

Згідно з патентною заявкою, висувні рейлінги будуть розміщені в каналах на даху автомобіля і підніматимуться на петлях, коли це необхідно. Решту часу вони працюватимуть як звичайні фіксовані рейлінги, доступні на багатьох автомобілях.

Реклама

Особливо цікаво виглядає концепція висувного багажника на даху для пікапів. Згідно з патентною заявкою, багажник зберігатиметься біля задньої стіни кабіни пікапа, в передній частині кузова. L-подібна конструкція підніматиметься, дозволяючи багажнику розташовуватись горизонтально та закріплюватись на даху за допомогою присосок. Це дозволить легко повертати його у складене положення, коли він не використовується.

Невідомо, чи дійдуть ці розробки до серійного виробництва. Ford вже володіє багатьма патентами на функціональні та аеродинамічні рішення, включаючи висувні кріплення на крилах і кришку кузова, яка може також служити активним аеродинамічним елементом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!