Новий BMW X3 залишиться без «зарядженої» версії М

Час читання: < 1 хв.
0
Новий BMW X3 залишиться без «зарядженої» версії М

У нової версії кросовера BMW X3 не буде зарядженої версії М. Як повідомляє профільний форум BMW Blog, моделі в кузові G45 не планується створювати в M-версії. Фанатам 3,0-літрового турбодвигуна доведеться задовольнятися мотором B58, який у версії X3 M50 xDrive разом з електричним додатком розвиває до 399 кінських сил. Найпотужнішою у новому сімействі стане електромобіль BMW iX3 M на платформі Neue Klasse.

Джерела з BMW Blog зазначають, що прототипів бензинової M-версії не зафіксовано, хоча зазвичай такі моделі виходять з річною або дворічною затримкою. Основна причина відмови від X3 M — недостатній попит. Компактний кросовер з потужним двигуном був нішевим продуктом, а ринкові перспективи електромобілів у момент прийняття рішення виглядали більш привабливими.

Інсайдери очікують, що BMW iX3 M розвиватиме понад 600 кінських сил та буде оснащений сучасною батареєю, яка збільшить запас ходу на 30% порівняно з поточними електромобілями марки. Відмова від бензинової M-версії означає, що після зміни поколінь модельний ряд BMW X3 скоротиться втроє, не враховуючи припинення виробництва купеподібної версії X4.

BMW офіційно не підтвердила відмову від X3 M. Можливо, інформація про M-версії з’явиться під час розширення поточної лінійки X3: у новій серії лише один заряджуваний гібрид, і немає шестициліндрового дизеля. Очікується, що конфігуратор буде доповнено через рік, і до цього часу представникам компанії, ймовірно, поставлять питання про майбутнє X3 M.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!