Audi готує нове покоління компактного крос-купе (фото)

Час читання: 2 хв.
0
Audi готує нове покоління компактного крос-купе (фото)

Audi вирішила відмовитися від рестайлінгу кросовера Q3 та його купеподібної версії Sportback. Замість планового оновлення автомобілі замінять новим поколінням, яке планують запустити у 2025 році. Деталі щодо дизайну та оснащення крос-купе розкрили журналісти французького видання L’argus.

Спочатку Audi планувала змінити покоління моделі Q3 у 2026 році, але через значне падіння продажів перенесла презентацію оновленого кросовера на весну 2025-го. Тепер компанія з Інгольштадта має намір внести ряд змін у дизайн та технічне оснащення машини.

Реклама

На думку незалежних дизайнерів, купеподібний кросовер Q3 Sportback, швидше за все, зазнає еволюційних змін у своєму екстер’єрі.

Спереду автомобіль отримає новий світловий підпис з розділеною на два поверхи оптикою (денні ходові вогні зверху та звичайні блоки нижче). Решітка радіатора стане більш незграбною та дещо витягнеться горизонтально, що дозволить розмістити великі повітрозабірники у нижній частині бампера.

Задня частина Q3 Sportback змінить дизайн ліхтарів, конструкцію задніх дверей та бампера, а з колісних арок зникнуть накладки з нефарбованого пластику.

Кросовер буде побудований на платформі MQB Evo, що зробить його технічним “родичем” VW Tiguan та майбутнього Cupra Terramar. Однією з головних претензій до поточного Q3 та його версії Sportback була відсутність широкого вибору гібридних двигунів. Цей недолік планують усунути у новому поколінні.

Новинка, ймовірно, отримає м’які гібриди 1,5 e-TSI потужністю 130 та 150 кінських сил, а також дві підключувані гібридні установки eHybrid PHEV потужністю 204 і 272 к.с. Крім того, запропонують два дизелі TDI потужністю 150 і 193 кінські сили. Всі двигуни працюватимуть у парі з 7-діапазонною автоматичною коробкою передач S tronic.

Виробництво автомобілів буде налагоджено на заводі Audi у Дьєрі (Угорщина). Випуск як Q3, так і його крос-купе Sportback версії розпочнеться на початку 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!