Dacia представить новий Duster: заміну для Sandero Stepway

Час читання: 2 хв.
0
Dacia представить новий Duster: заміну для Sandero Stepway

Румунський суббренд Renault, відомий в Європі під маркою Dacia, розробляє новий бюджетний кросовер, який замінить популярний кросовий хетчбек Sandero Stepway. Ця нова модель може дебютувати у 2027 році та буде молодшою версією бестселера Duster. Дизайнери CarsCoops надали свій погляд на майбутнє, показавши, як виглядатиме новий доступний кросовер Dacia.

Художник Жан Франсуа Хубер вважає, що новий автомобіль запозичить деякі елементи екстер’єру у концептуального авто Manifesto, хоча пропорції прототипу будуть адаптовані для більш традиційного кузова сегмента B-SUV.

Реклама

Молодший родич Duster, завдяки більш високому кузову, обіцяє запропонувати більше внутрішнього простору порівняно з оригінальним Sandero Stepway. Автомобіль отримає збільшений дорожній просвіт та пластикове облицювання, яке охоплюватиме двері, крила та бампери, додаючи йому кросоверних рис.

Спереду “Baby Duster” матиме незвичайну прямокутну решітку радіатора з осередками та штрихоподібну імітацію над нею.

Очікується, що новий кросовер використовуватиме платформу третього покоління Duster (CMF-B). Щодо силових агрегатів, інсайдери припускають, що безіменну Dacia оснастять традиційними двигунами внутрішнього згоряння, моторами, що працюють на зрідженому газі, а також м’яко-гібридною та повноцінною гібридною версіями. Повністю електрична модифікація можлива, але не раніше 2028 року.

Дослідно-конструкторські роботи над новинкою Dacia розпочнуться у 2025 році.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!