Porsche відкликає десятки тисяч автомобілів Taycan у США через проблеми з передніми гальмами

Час читання: < 1 хв.
0

Автомобільна компанія Porsche проведе відкликання понад 31 тисячі електромобілів Taycan у Сполучених Штатах через можливу втрату герметичності гальмівних магістралей. Це стосується всіх автомобілів Taycan, офіційно проданих у країні.

Причиною відкликання є підвищені навантаження на передні гальмівні шланги під час повороту керма, що може призвести до їх пошкодження та витоку гальмівної рідини. Це, в свою чергу, може знизити ефективність гальмування і збільшити ризик аварії. Хоча було зафіксовано лише сім випадків поломки, компанія Porsche вирішила відкликати всі автомобілі Taycan як запобіжний захід.

Навіть у разі виходу з ладу передніх гальмівних шлангів, автомобіль зможе зупинитися за рахунок задніх гальм, хоча гальмівний шлях збільшиться. У всіх відкликаних автомобілях Taycan будуть замінені передні гальмівні шланги на нові, більш надійні компоненти. З 13 травня на нові моделі Taycan вже встановлюватимуть ці покращені компоненти.

Останнім часом все більше автовиробників виявляють недоліки у своїх машинах і проводять роботи щодо їх усунення. У Російській Федерації подібну перевірку на виявлення несправностей проводить і вітчизняний автовиробник АвтоВАЗ. Зокрема, планується перевірити LADA Vesta, оснащені варіатором, та за потреби замінити трансмісію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!