В Україні презентували новий прототип пікапа LUAZ 4×4 (фото)

Час читання: 2 хв.
0

Компанія Luaz Motors офіційно презентувала новий прототип пікапа LUAZ 4×4 на заході “Електроспектива” в Києві.

Луцький автомобільний завод (ЛуАЗ) відомий своїми автомобілями підвищеної прохідності, які випускав кілька десятиліть. Проте на початку 2000-х років виробництво автомобілів у Луцьку припинилося, і завод зосередився на виробництві автобусів “Богдан” з 2006 року.

Наразі бренд “ЛуАЗ” намагаються відродити. Це робить компанія Luaz Motors, яка не має стосунку до компанії “Богдан Моторс”, що зараз володіє Луцьким автозаводом. Наприкінці 2022 року директор Luaz Motors Вадим Ігнатов повідомив про розробку двох електричних пікапів – “Фермер” та “Сіті”. “Фермер” матиме одинарну кабіну на двох осіб і великий вантажний відсік, а “Сіті” – подвійну кабіну на чотирьох осіб і менший вантажний відсік.

Перші прототипи мали максимальну швидкість 50 км/год. Нещодавно публіці представили новий прототип пікапа ЛуАЗ “Фермер” 4×4 з електричною силовою установкою, яка складається з двох електромоторів та батареї ємністю 8,1 кВт·год. У попередніх прототипів батарея була менш потужною – 6,14 кВт·год. Запас ходу на одному блоці батареї становить 100 км, як і в перших прототипів. Загалом, запас ходу може варіюватися від 100 до 300 км залежно від кількості встановлених акумуляторних батарей.

Потрібно відзначити, що новий прототип електричного пікапа LUAZ 4×4 помітно відрізняється від попередника. І не лише акумуляторною батареєю. Так, у нього з’явилася незалежна підвіска всіх коліс, блокування міжколісних диференціалів, посилена сталева рама і важелі підвіски, електричне паркувальне гальмо, дискові гальма на всіх колесах, сталеві захисні дуги на передньому і задньому бампері, багажник на даху.

Крім того, цей український електричний пікап має зарядний порт на боці водія. Дорожній просвіт становить 28 см. Привід – повний, що підключається. Усі ці зміни розробники внесли за бажанням клієнтів.

Компанія Luaz Motors зараз проводить ходові випробування оновленого електричного пікапа LUAZ 4×4. Після цього має розпочатися його продаж. Скільки він коштуватиме – нам ще не відомо.

За основу компанія Luaz Motors, певне, бере китайські електричні пікапи. У всякому разі, ЛуАЗ “Фермер” чомусь дуже схожий на китайський електричний пікап EEC L7e. У нього запас ходу становить 120 км, а максимальна швидкість – 50 км/год.

В Україні останнім часом помітно збільшився продаж автомобілів з електричною силовою установкою. Так, за перші п’ять місяців 2024 року в нашу країну ввезли понад 20 тисяч нових та б/в електромобілів. Це у 2,1 раза більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Найчастіше на територію України ввозять такі електромобілі: Tesla Model 3, Nissan Leaf та кросовер Volkswagen ID.4. На машини компанії Tesla припало 22,8% загальної кількості ввезених електромобілів.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!