MINI Cooper розширює лінійку: представлена п’ятидверна версія (фото)

Час читання: < 1 хв.
0
MINI Cooper розширює лінійку: представлена п'ятидверна версія (фото)

Нове покоління хетчбека MINI Cooper отримало п’ятидверну версію. У лютому 2024 року новий MINI Cooper, який спочатку дебютував лише як електромобіль у поточному поколінні, отримав звичну паливну версію. Цей хетчбек, побудований на платформі попередника, має сучасний дизайн, схожий на актуальну «електричку». Майже через півроку після того, як з’явився тридверний варіант з ДВЗ, з’явилася модифікація з більш практичним п’ятидверним кузовом, яка відрізняється головним чином саме цим і деякими незначними деталями.

П’ятидверна модель стала довшою на 172 міліметри – загальна довжина кузова становить 4036 міліметрів, а колісна база збільшилася на 72 міліметри. Крім того, перемичка, що розділяє радіаторні решітки, стала трохи тоншою, ніж у тридверної версії. В іншому випадку жодних відмінностей немає.

Як немає їх і в салоні, якщо не брати до уваги трохи більш просторого другого ряду сидінь. Базовим варіантом стане Cooper C, що має під капотом трициліндровий 1,5-літровий турбомотор потужністю 156 кінських сил і моментом, що крутить, 230 Нм, а версія Cooper S отримає 4-циліндровий 2,0-літровий агрегат потужністю 204 кінських сил і крутним моментом.

Обидва двигуни поєднуються з 7-ступінчастою роботизованою коробкою передач DCT і переднім приводом. Комплектацій чотири – Essential, Classic, Favoured та JCW, кольорів кузова запропоновано 11, а варіантів контрастного фарбування даху – три. Вартість моделі та терміни початку продажів п’ятидверного MINI Cooper нового покоління поки що офіційно не названі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!