Kia EV3 проти EV6: як новий електромобіль Kia порівняється з найпопулярнішим

Час читання: 5 хв.
0
Kia EV3 проти EV6: як новий електромобіль Kia порівняється з найпопулярнішим

Kia EV3 нарешті з’явився, і він може стати найпопулярнішим електромобілем Kia. Крім того, цілком імовірно, що це буде найдешевший EV від Kia на сьогоднішній день, але при цьому він пропонуватиме висококласні функції, відмінні технології та солідний запас ходу. Але, звичайно, EV3 доведеться конкурувати з іншими електромобілями Kia – наприклад, з усім EV6, що полюбився всім.

Kia EV6 був першим електромобілем Kia останнього покоління. По суті, він був створений, щоб довести концепцію електромобілів для Kia, зі стильним та унікальним дизайном та відмінним запасом ходу. До того ж вони швидкі – особливо Kia EV6 GT.

Але як порівнюються EV3 та EV6? У чому різниця – і який з них краще підходить для ваших потреб? Ми порівняли їх між собою.

Дизайн

Дизайн EV3 та EV6 досить сильно відрізняється – і, можливо, один з них сподобається вам більше, ніж інший. EV6 має відносно унікальний дизайн із розкосими фарами спереду та довгою світловою смугою ззаду. Це дуже елегантний вигляд, і він зовсім не схожий на інші автомобілі Kia. Ви можете навіть не помітити, що він створений тією ж компанією, що й EV3.

Модель EV3 формує тенденцію в дизайні автомобілів Kia EV, оскільки вона зберегла багато тих же елементів дизайну, що і найбільший автомобіль Kia – EV9. Він має коробчату форму, розділені фари та задні ліхтарі. Kia стверджує, що передня частина автомобіля має дизайн Tiger Face – і якщо ви бачили сучасні автомобілі Kia, електричні або інші, ви безперечно дізнаєтеся цей образ. Це теж гарний автомобіль, хоча, можливо, трохи менш унікальний, ніж EV6. У нього також є задні двері, що відкидаються, що може полегшити навантаження таких речей, як автокрісло.

Незважаючи на те, що EV3 виглядає як позашляховик, насправді він менший, ніж EV6. Довжина EV3 становить 169 дюймів, ширина – 73 дюйми, а висота – 61 дюйм. EV6, навпаки, має 185 дюймів завдовжки, 74 дюйми завширшки і 61 дюйм заввишки. Таким чином, він довший і трохи ширший при однаковій висоті.

Зрештою, дизайн суб’єктивний. Тут нічия.

Переможець: Нічия

Інтер’єр та технології

Інтер’єри двох автомобілів також схожі. Обидва автомобілі пропонують подвійний дисплей у передній частині, один з яких служить інформаційно-розважальним, а інший – для контролю приладів. EV6 підтримує CarPlay та Android Auto – і хоча Kia не підтвердила підтримку цих технологій для EV3, враховуючи, що всі її нові автомобілі оснащені ними, ми очікуємо, що вони будуть доступні.

Внутрішній дизайн та інтер’єр також схожі. Обидва автомобілі здаються просторими та легкими, хоча, чесно кажучи, я був тільки у EV6. І EV3, і EV6 прикрашені зсередини матеріалами з вторинної переробки, і мені здалося, що в EV6 дуже зручно сидіти – тому якщо EV3 у цьому відношенні чимось схожий на EV6, то він теж буде зручним.

Інтер’єри обох автомобілів виглядають сучасними та багатофункціональними. Вони також матимуть схожий дизайн, враховуючи, що їх виробляє та сама компанія.

Переможець: Нічия

Продуктивність

Продуктивність – одна з областей, де ці два автомобілі починають по-справжньому відрізнятися. EV3 створено як бюджетний електромобіль Kia (принаймні до виходу EV1 або EV2), і тому від нього не варто очікувати такої потужності, як від EV6. І він не буде таким. Kia стверджує, що EV3 буде доступний лише у варіанті з одним двигуном, а найшвидший EV3 зможе розігнатися від 0 до 60 миль на годину за 7,5 секунд. Це не так і мало, але в порівнянні з іншими сучасними електромобілями це не дуже швидко. Ми ще не знаємо всіх подробиць про модель EV3, але інші варіанти автомобіля будуть повільнішими.

EV6 трохи більше орієнтований на продуктивність. Базова модель EV6 доступна у варіантах з одним заднім або двома повними приводами. Базова модель EV6 – це задньопривідний EV6 Wind RWD, він видає 225 кінських сил і здатний розігнатися від 0 до 60 за 7,2 секунд – трохи швидше, ніж найшвидша модель EV3. Найшвидший EV6 – це EV6 GT, який пропонує 576 кінських сил і може розігнатися до 60 миль/год лише за 3,2 секунди, що дуже швидко.

Можна з упевненістю сказати, що якщо ви шукаєте продуктивність, то EV6 це те, що вам потрібно.

Переможець: Kia EV6

Запас ходу та зарядка

Ми поки не знаємо всіх подробиць про дальність ходу EV3, тому порівнювати ці два автомобілі дещо важко. Автомобіль буде доступний у двох варіантах – з батареєю ємністю 58,3 кіловат-години та 81,4 кВт-год. Kia стверджує, що запас ходу автомобіля складе до 600 кілометрів, що дорівнює приблизно 373 милям. Однак важливо відзначити, що ця оцінка дальності пробігу взята з Всесвітньої гармонізованої процедури випробувань легких транспортних засобів (WLTP), яка є щедрішою в оцінках дальності пробігу, ніж Агентство з охорони навколишнього середовища (EPA) у США. Ми очікуємо, що EV3 запропонує дальність пробігу трохи ближче до 300 миль у верхній частині, і, ймовірно, ближче до 200 миль у нижній частині.

Однак ми знаємо більше про дальність ходу EV6. Одномоторний EV6 може проїхати до 310 миль. Якщо ви оберете двомоторний варіант, вам доведеться задовольнятися трохи меншим запасом ходу – модель EV6 Wind AWD має запас ходу 282 милі, EV6 GT-Line – 252 милі, а EV6 GT – 206 миль.

EV3 буде побудований на 400-вольтовій архітектурі, а не на 800-вольтовій, на якій побудований EV6. Це означає, що він не зможе заряджатися так само швидко. Kia стверджує, що EV3 може заряджатися від 10 до 80% за 31 хвилину – але це не дотягує до висот EV6, здатного заряджатися від 10 до 80% всього за 18 хвилин на станції швидкого заряджання постійного струму потужністю 350 кВт.

Запас ходу можна назвати рівним, оскільки ми поки не маємо всіх подробиць про запас ходу EV3. А ось із зарядкою все не так однозначно, тому ця категорія дістається EV6.

Переможець: Kia EV6

Ціна та доступність

Якщо ви зацікавлені в покупці автомобіля зараз, то між цими двома моделями є лише один вибір – EV6. Модель EV3 вже анонсована, але поки що ніде не продається. Спочатку він з’явиться в Кореї у липні, а у другій половині року розпочнеться його європейський реліз. Немає жодних підтверджень того, що він будь-коли з’явиться в США, проте якщо це і станеться, то не раніше початку 2025 року. Ми також поки не знаємо про ціну автомобіля, але, швидше за все, вона починатиметься від 30 000 до 40 000 доларів. Ми, звичайно, сподіваємося, що ціна буде нижчою, але це ще доведеться з’ясувати.

З іншого боку, EV6 вже доступний – і ви можете замовити його прямо зараз. Вартість автомобіля становить 42 600 доларів, так що в кращому випадку він буде трохи дорожчим, ніж очікувана ціна EV3.

EV3 ще не надійшов у продаж, але очікується, що він буде дешевшим за EV6. Тут нічия.

Переможець: Нічия

Висновки

Немає нічого дивного в тому, що EV6 – «кращий» автомобіль. Він має кращу продуктивність, трохи більше і може заряджатися набагато швидше. Поки незрозуміло, чи буде він також пропонувати більший запас ходу, але незалежно від цього, якщо ви хочете отримати найкраще, EV6 – це те, що вам потрібно. При цьому він буде дорожчим за EV3, тому, хоча ми поки не знаємо точних цін на EV3, він може бути більш привабливим для вас залежно від його вартості.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!