Другий електрокросовер Ford на платформі Volkswagen презентують 10 липня

Час читання: < 1 хв.
0
Другий електрокросовер Ford на платформі Volkswagen презентують 10 липня

Компанія Ford оголосила дату прем’єри свого нового електричного кросовера: презентація відбудеться 10 липня. За непідтвердженими даними, новинка може отримати історичну назву Capri, під якою раніше випускали купе для Європи. За оцінками Automotive News Europe, стартова ціна електромобіля становитиме приблизно 42 500 євро (46 тисяч доларів).

Подібно до Ford Explorer, який дебютував минулого року, новий кросовер створено у співпраці з концерном Volkswagen і побудовано на платформі MEB. Обидві моделі будуть виготовлятися на модернізованому заводі в Кельні, в який Ford інвестував додаткові 2 мільярди доларів. Компанія очікує, що обсяг виробництва другого електромобіля становитиме від однієї до двох третин обсягу Explorer. Коли завод вийде на повну потужність, він зможе випускати 250 тисяч одиниць обох кросоверів на рік, працюючи у три зміни.

За попередніми даними, новий Ford Capri позиціонуватиметься як більш спортивна, ніж Explorer, модель. Зокрема, тому його запропонують тільки із заднім приводом, а дизайн кузова міститиме натяки на зовнішність класичного купе. Очікувана потужність – приблизно 300 к.с., запас ходу – до 500 кілометрів. Серед потенційних конкурентів на ринку ЄС – споріднені крос-купе Volkswagen ID.5 та Skoda Enyaq Coupe RS, а також Volvo C40 Recharge, Nissan Ariya та Renault Megane E-Tech. Продаж має стартувати до кінця року.

Електричний Ford Explorer став доступним для замовлення в Європі цієї весни. Спочатку передбачалося, що ціни на нього починатимуться з позначки нижче 45 тисяч євро, але у підсумку він виявився дещо дорожчим. Так, у Франції за новинку просять від 46 900 євро, у Німеччині – від 49 500 євро, в Іспанії – від 51 765 євро.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!