Електрична Hyundai Creta EV буде представлена на початку наступного року (фото)

Час читання: 2 хв.
0
Електрична Hyundai Creta EV буде представлена на початку наступного року (фото)

Hyundai продовжує випробування повністю електричної версії свого популярного кросовера Creta. Автомобіль, який, за чутками, має отримати до своєї назви приставку “EV”, обіцяють уявити зовсім скоро.

Днями гендиректор Hyundai Motor India Тарун Гарг дав інтерв’ю індійським автомобільним ЗМІ, в якому розкрив попередній термін прем’єри на 100% електричної «Крети».

За словами офіційного дебюту Creta EV має відбутися вже в січні 2025 року. Ймовірно, презентацію електричної модифікації корейського бестселера приурочать до автосалону в Делі.

Як повідомляють інсайдери, електро-Крете належить відрізнятись від свого побратима, який використовує ДВЗ, причому не лише технічно, а й зовні. Новинці буде покладено власну унікальну ідентичність, а також деякі зміни у стилі. Наприклад, у машини точно буде відсутня решітка радіатора, яка електрокар без потреби, а колісні диски автомобіля отримають аерооптимізований дизайн.

Різниця буде помітна і всередині кросовера, де чекають на появу іншого кермового колеса і селектора приводу, розташованого на рульовій колонці.

З технічного боку ходять чутки, що Creta EV розділить електродвигун з версією початкового рівня електричного кросовера Kona Electric. Такий двигун встановлюється спереду і видає близько 138 кінських сил потужності і момент, що крутить, в 255 Нм. Двигун живиться від тягового акумулятора ємністю 45 кВт/год.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!