Авто

Volkswagen допоможе компанії Ford відродити застарілу модель

Share

Новий електрокар Ford буде зібраний на платформі MEB від VW Group , яка застосовується для розробки таких моделей, як компактний електричний SUV Ford Explorer. Випуск цієї другої повністю електричної моделі стартує 10 липня в Кельні, Німеччина, де вже налагоджено складання флагманського позашляховика Explorer. Реалізація цього проекту стала можливою за рахунок інвестицій у розмірі $2 млрд, які дозволили підприємству перейти від випуску авто із ДВЗ (Fiesta) до електромобілів.

За даними Automotive News Europe, новинка може отримати назву Capri, хоча Ford поки офіційно називає її “спортивним кросовером”. Ця назва асоціюється з культовим спорткаром Ford Capri , який вироблявся з 1968 по 1986 рік і був проданий у кількості 1,8 млн екземплярів. Замасковані прототипи, що були помічені на підприємстві, демонструють, що новий кросовер матиме більш купеподібний дизайн у порівнянні з більш громіздким Explorer. У рамках співпраці з Volkswagen новий Ford буде застосовувати ту ж платформу MEB, що і Explorer, подібно як VW використовує її для моделей ID.4 і ID.5.

Складання спортивного кросовера буде здійснюватися на тому ж конвеєрі, що і Explorer, при цьому завод у Кельні здатний збирати до 250 000 авто на рік у тризмінному режимі. Ціни на новинку передбачаються на рівні Explorer, який у Німеччині починається від €49 500 за версію із збільшеним запасом ходу до 602 км на одній зарядці. Більш доступна модифікація Explorer за €42 500 буде представлена ​​пізніше цього року.

Новий спортивний кросовер складе конкуренцію таким моделям, як VW ID.5 , купе-кросовер Skoda Enyaq, Smart #3, Volvo C40 Recharge, Nissan Ariya та Renault Megane E-Tech.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Volkswagen тестує кросовер T-Roc другого покоління: з’явилися перші фото

Незважаючи на те, що компактний кросовер Volkswagen T-Roc цього місяця відзначає сім років на ринку,…

24.09.2024

Перші зображення нового покоління великого кросовера Kia Telluride

У 2019 році компанія Kia випустила новий трирядний кросовер для США, який отримав назву Telluride.…

23.09.2024

Toyota C-HR може отримати версію в стилі купе: з’явилися перші зображення

Друге покоління популярного кросовера Toyota C-HR, всупереч очікуванням, не збільшилося в розмірах порівняно з попередньою…

23.09.2024

Експерт розповів, як зміняться ціни на автогаз в Україні до 2024 року

До кінця 2024 року очікується зниження вартості імпортного зрідженого газу, що, у свою чергу, має…

23.09.2024

Як правильно мити двигун: експерт назвав десять головних порад

Під час миття двигуна автомобіля важливо дотримуватись обережності та кількох основних правил, оскільки неправильні дії…

23.09.2024

Нові вікові правила для водіїв в Україні: кого можуть позбавити прав

В Україні планують запровадити нові вікові обмеження для водіїв. Відповідний законопроєкт №8082 вже подано до…

23.09.2024