Volkswagen допоможе компанії Ford відродити застарілу модель

Час читання: < 1 хв.
0
Volkswagen допоможе компанії Ford відродити застарілу модель

Новий електрокар Ford буде зібраний на платформі MEB від VW Group , яка застосовується для розробки таких моделей, як компактний електричний SUV Ford Explorer. Випуск цієї другої повністю електричної моделі стартує 10 липня в Кельні, Німеччина, де вже налагоджено складання флагманського позашляховика Explorer. Реалізація цього проекту стала можливою за рахунок інвестицій у розмірі $2 млрд, які дозволили підприємству перейти від випуску авто із ДВЗ (Fiesta) до електромобілів.

За даними Automotive News Europe, новинка може отримати назву Capri, хоча Ford поки офіційно називає її “спортивним кросовером”. Ця назва асоціюється з культовим спорткаром Ford Capri , який вироблявся з 1968 по 1986 рік і був проданий у кількості 1,8 млн екземплярів. Замасковані прототипи, що були помічені на підприємстві, демонструють, що новий кросовер матиме більш купеподібний дизайн у порівнянні з більш громіздким Explorer. У рамках співпраці з Volkswagen новий Ford буде застосовувати ту ж платформу MEB, що і Explorer, подібно як VW використовує її для моделей ID.4 і ID.5.

Складання спортивного кросовера буде здійснюватися на тому ж конвеєрі, що і Explorer, при цьому завод у Кельні здатний збирати до 250 000 авто на рік у тризмінному режимі. Ціни на новинку передбачаються на рівні Explorer, який у Німеччині починається від €49 500 за версію із збільшеним запасом ходу до 602 км на одній зарядці. Більш доступна модифікація Explorer за €42 500 буде представлена ​​пізніше цього року.

Новий спортивний кросовер складе конкуренцію таким моделям, як VW ID.5 , купе-кросовер Skoda Enyaq, Smart #3, Volvo C40 Recharge, Nissan Ariya та Renault Megane E-Tech.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!