Nissan готує революцію: твердотільні батареї з’являться у продажу в 2028 році

Час читання: < 1 хв.
0
Nissan готує революцію: твердотільні батареї з'являться у продажу в 2028 році

Nissan заявляє про свій намір стати лідером ринку з революційними твердотілими батареями, які обіцяють змінити правила гри на ринку електромобілів. Компанія розробляє цю технологію з 2018 року та планує випустити на дороги перші автомобілі з такими батареями у 2026 році, а серійне виробництво розпочати у 2028 році.

Твердотільні батареї обіцяють вирішити багато проблем, пов’язаних із електромобілями. Віце-президент Nissan Europe із силових установок Меттью Райт зазначає: «Вони змінять правила гри. Швидкість заряджання та енергетична щільність покращаться, що дозволить використовувати менші за розміром батареї з тією ж енергією. Це вирішить одну із проблем поточних електромобілів — їхня вага».

Хоча виробництво твердотільних батарей стикається з рядом труднощів, таких як контроль чистоти та рівня вологості, вони можуть бути значно дешевшими, ніж нинішні літій-іонні батареї. Крім того, вони вимагають менше рідкоземельних металів, що знижує екологічні та етичні проблеми, пов’язані з їх видобуванням.

Перший автомобіль з твердотільних батарей буде вироблено в Японії. Ймовірно, це буде або нова модель, або оновлений Nissan Leaf , який має вийти наприкінці 2025 року. Компанія також планує використати свою гібридну технологію e-Power як перехідний етап до повністю електричних автомобілів. Друга генерація e-Power обіцяє покращені показники продуктивності та ефективності, що наблизить вартість гібридних систем до традиційних двигунів внутрішнього згоряння.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!