Peugeot відмовляється від спортивних моделей PSE на користь електромобілів

Час читання: < 1 хв.
0
Peugeot відмовляється від спортивних моделей PSE на користь електромобілів

До кінця цього року Peugeot планує майже повністю електрифікувати свою модельну лінійку. Всі моделі, за винятком 508, матимуть повністю електричні версії, включаючи популярні 208, 2008, 308, 3008, 408 та 5008, а також комерційні автомобілі Partner/Rifter, Expert та Boxer.

Через зосередженість на електрифікації Peugeot не планує випускати нові спортивні моделі під брендом PSE (Peugeot Sport Engineered). Єдиними спортивними моделями залишаться 508 та його сімейний варіант SW з гібридною установкою потужністю 360 к.с.

Генеральний директор Peugeot Лінда Джексон підтвердила, що пріоритетом компанії є електрифікація, яку Stellantis інвестує 40 мільярдів євро. Peugeot стане частиною цього процесу, пропонуючи повністю електричну лінійку до кінця року. Однак можливість випуску спортивних електромобілів у майбутньому не відкидається, хоча конкретних планів на даний момент немає.

Реклама

Раніше ходили чутки про відновлення розробки E-208 після злиття FCA та PSA , але зараз Peugeot Sport зосереджена на створенні нових платформ для Abarth 600e, Alfa Romeo Junior Veloce та Lancia Ypsilon HF . Stellantis також дала зелене світло на розробку нового E-208 PSE на базі майбутньої платформи STLA Small , яка значно перевершує поточну eCMP.

Таким чином, Peugeot робить ставку на електрифікацію, прагнучи стати лідером у виробництві електромобілів, але залишає відкритою можливість повернення спортивних моделей у майбутньому.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!