У Німеччині масово відмовляються від дизельних Volkswagen і Audi

0
1043

Саксонія-Ангальт, одна з федеративних земель Німеччини, заборонила використання понад 50 моделей різних автомобілів з дизельними двигунами, чиї власники не встановили нове програмне забезпечення. Це зроблено задля покращення екології.

Під заборону потрапили, зокрема, дизельні автомобілі брендів Volkswagen і Audi, які були випущені в період з 2009 року по 2014 рік, а таких автомобілів дуже багато. У той час машини з дизелями користувалися великим попитом, не те, що в наш час під впливом “Дізельгейта”.

Власникам дизельних автомобілів Volkswagen і Audi раніше було зроблено попередження, щоб вони звернулися до дилерів за оновленням програмного забезпечення. Однак, мало хто прислухався до цього заклику. В результаті влада федеративної землі Саксонія-Ангальт заборонили використання більшості дизельних автомобілів.

У червні 2018 року в Мюнхені та Гамбурзі заборонили в’їзд в центр міст дизельних автомобілів. Однак, не всі автовласники до цього прислухалися. В результаті вилучили кілька машин в цих містах.

У деяких німецьких містах вже почали знімати з реєстрації дизельні автомобілі. Так, наприклад, в Бохумі заборонили користуватися VW Amarok.

Останнім часом дизельні авто стають в Європі все менше і менше популярними. Однак, більшість європейських автовиробників поки не хочуть відмовлятися від дизелів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!