Авто

З’явилися перші зображення нового покоління Nissan Leaf

Share

Компанія Nissan вивела на світовий ринок електромобіль Leaf у 2010 році, зробивши з цієї моделі піонера такого виду техніки. За роки продажів автомобіль продемонстрував відмінні продажі, але з 2018 року вони почали різко падати. Провиною цьому Nissan вважає появу на ринку моделі Tesla Model 3, яка відібрала у японців левову частку клієнтів. Але здаватися «ніссанівці» не мають наміру і вже готують відповідь американському виробнику.

Напередодні в Мережі з’явилися перші зображення нового покоління Nissan Leaf, які намалювали з огляду на свіжі чутки про те, що ця модель перетвориться з хетчбека в електричний кросовер.

В основу машини повинен лягти концепт-кар Chill-Out зразка 2021 (на фото вище). Той кросовер спроектували на архітектурі CMF-EV, на якій було створено Nissan Ariya та електричний Renault Megane.

Судячи з рендерів, серійному Leaf дістанеться той же дизайн, що і шоу-кару, представленому 3 роки тому, але з більш звичними рисами.

Наприклад, машина отримає аналогічну світлотехніку з довгою LED-смужкою під капотом і штрихами з боків, між якими розташується основний блок фар і заглушка радіаторної решітки.

Бампер буде на чверть чорним і обзаведеться горизонтальними ламелями, дизайн колісних дисків стане простіше, у лівому крилі розташується лючок для зарядки батареї, а двері обзаведуться зовнішніми дзеркалами та звичайними ручками, які у концепт-кара Chill-Out були відсутні в принципі.

Очікується, що довжина Nissan Leaf нового покоління дорівнюватиме 4,4-метрам, але кузов машини виявиться набагато вищим, ніж у актуального хетчбека.

Про “техніку” новинки поки нічого невідомо, але, швидше за все, автомобіль успадкує у свого старшого родича в особі Nissan Ariya повнопривідну систему E-4ORCe.

Дебют нової генерації «Ліф» заплановано наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Nissan

Останні записи

BMW, Ford та Honda об’єдналися для запуску спільного проекту

BMW, Ford і Honda об'єднали зусилля для створення спільного підприємства під назвою ChargeScape, метою якого…

21.09.2024

Експерти назвали 10 виробників машин із найнадійнішими двигунами

Надійність — один із ключових факторів при виборі автомобіля, особливо коли йдеться про двигуни. Експерти…

21.09.2024

За кілька років з’явиться електричний конкурент Ford Transit від Kia (фото)

Kia готується увійти на ринок електричних фургонів із випуском своєї першої моделі з нової лінійки…

21.09.2024

Audi RS 7 отримала нову версію: що змінилося

Ательє Mansory представило свою версію Audi RS 7, що отримала значне підвищення потужності двигуна, дозволяючи…

21.09.2024

15 найнадійніших японських кросоверів і позашляховиків

Японські автомобільні бренди відомі своєю якістю, адже їхні транспортні засоби витримують випробування часом. Кросовери та…

21.09.2024

Оновлений Mercedes-Benz EQS отримає унікальну оптику із фірмовими логотипами

Оновлений флагманський електромобіль Mercedes-Benz EQS отримає унікальні світлові елементи під назвою «starlight», що включають фірмову…

21.09.2024