Авто

Сімейство електромобілів Skoda поповниться ще одним кросовером на базі MEB

Share

Незабаром сімейство електромобілів Skoda поповниться стильною новинкою. Йдеться про кросовер Elroq, наступника Karoq. Компанія позиціонує себе як конкурента KIA Niro, Volvo EX30, Ford Explorer, MG4 і Renault Megane.

Електромобіль був виконаний на новому дизайнерському мовою бренду Skoda Modern Solid і отримав Скульптурний кузов з динамічним профілем. У Elroq довгий спортивний капот з новим написом Skoda, вузькі матричні фари, заглушки замість радіаторних решіток і бампери з великими повітрозабірниками. Електромобілі поєднують в собі елегантність і сучасну естетику.

Судячи з реалістичних рендерів, опублікованих виданням Carscoops, у кросовера видатна бічна лінія, сильно похиле вітрове скло і мускулиста корма з кутастими ліхтарями, мінімалістським бампером та закругленим спойлером. Все це надає Elroq візуальної динаміки. У Skoda повідомили, що довжина новинки складе близько 4,5 м, що робить її ідеальним сімейним авто з просторим та практичним салоном.

В оснащення кабіни новинки входить невелика цифрова панель приладів і мультимедійна система з сенсорним екраном, встановленим по центру передньої панелі. Є проекційний дисплей та мультикермо. Крім того, передбачено широкий список систем допомоги водію та асистентів безпеки. В обробці використані лише екологічно чисті матеріали підвищеної міцності.

Побудований новий Elroq на платформі MEB від VW і використовуватиме ті компоненти, що і його аналоги. За даними інсайдерів, базова версія моделі оснащуватиметься одним електромотором, розташованим на задній осі, потужністю 177 к.с. і 310 Нм крутного моменту. Також буде доступна версія з двигуном на 286 к.с. Високопродуктивний vRS отримає два електромотори із сумарною віддачею 340 к.с.

Передбачено декілька варіантів батарей. Залежно від версії Elroq може бути оснащений батареєю на 62 чи 77 кВтг, які забезпечать запас ходу до 560 км. Офіційний дебют новинки очікується восени, а продажі, швидше за все, розпочнуться наприкінці року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Skoda

Останні записи

Названо несправності які роблять продаж автомобіля вигіднішим за ремонт

Власники вживаних авто рано чи пізно стикаються з вибором: ремонтувати чи продавати свій транспортний засіб.…

19.09.2024

Нова Toyota Camry отримала максимальні 5 зірок у краш-тестах C-NCAP

Нова Toyota Camry вже у продажу і привертає увагу не лише своєю економічністю, а й…

19.09.2024

Автомеханік вказав на слабке місце французьких автомобілів

Існує поширена думка, що найнадійніші автомобілі виробляються в Японії, але багато хто вважає, що європейські…

19.09.2024

Названі найкращі компактні кросовери: рейтинг

Останніми роками автомобільні бренди дедалі більше переходять від традиційних седанів і великих позашляховиків до компактних…

19.09.2024

В Україні скасування ряду автомобільних штрафів: що зміниться для водіїв

В Україні штрафи за порушення правил паркування є одними з найпоширеніших. Багато водіїв, отримавши постанову,…

19.09.2024

Скільки елітних автомобілів придбали українці з початку 2024 року

Відомо, скільки елітних автомобілів зареєстровано в Україні з початку 2024 року. За інформацією "Економічної правди",…

19.09.2024