Колишній дизайнер Jaguar анонсував незвичайний електропозашляховик – фото

Час читання: < 1 хв.
0
Колишній дизайнер Jaguar анонсував незвичайний електропозашляховик - фото

Колишній дизайнер Jaguar Іен Келлам, який створив власну студію Callum, анонсував новий проект. На заході Concours on Savile Row у Лондоні фахівець показав футуристичний позашляховик Skye із повністю електричною силовою установкою. Нову модель, яка відрізняється від усього, що зараз представлено на ринку, запропонують покупцям у двох версіях — дорожньому варіанті для асфальтових магістралей та позашляховому виконанні для пересіченої місцевості.

Електромобіль отримав кузов у ​​стилі баггі, а салон буде зроблено навмисне лаконічним. Заявлено компонування за схемою 2+2, але творці Skye відразу попереджають, що на другому ряду помістяться в кращому випадку діти, проте сидіння можна буде скласти і збільшити багажник. На центральній консолі у формі колони з’являться поворотні диски із сенсорним екраном для керування кліматичною системою та іншими ключовими функціями.

Стримана панель приладів створена з прицілом на максимальну функціональність, а мультимедіа з сенсорним екраном отримає підтримку Apple CarPlay і Android Auto. Маючи довжину 4047 міліметрів, ширину 1900 міліметрів та масу всього 1150 кілограмів, Skye може похвалитися характеристиками спортивного автомобіля – розгін до 100 кілометрів на годину складе менше чотирьох секунд.

Машина отримає батарею на 42 кіловат-годину, яка забезпечить запас ходу без підзарядки до 275 кілометрів, а як опція запропонують акумулятор зі швидкою зарядкою всього за 10 хвилин. Заявлено, що вартість Callum Skye складе від 80 до 110 тисяч фунтів, а прийом замовлень вже відкритий — усі бажаючі отримати електромобіль повинні внести депозит у 500 фунтів і чекати на офіційну прем’єру, на якій розкриють усі деталі про новинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!