Авто

Volvo XC60 новий головний конкурент Tesla Model Y

Share

Майбутній електромобіль Volvo EX60 буде оснащений акумулятором великої ємності з надшвидкою зарядкою і інноваційним автопілотом, розробленим з урахуванням сучасних потреб. Випуск моделі EX60 знаменує собою важливий крок у розвитку електромобілів Volvo.

Стали відомі перші подробиці про автомобіль-наступника кросовера Volvo XC60. Модель, яка отримала назву EX60, дебютує в 2025 році і буде повністю електричною. За даними Motor1, EX60 буде конкурувати не тільки з Tesla model Y, але і з Mercedes EQC і Audi Q6e-tron.

Новий електричний кросовер побудований на платформі SPA90, як і Volvo EX2, і його дизайн заснований на стилі цієї моделі.

Акумулятор великої ємності і надшвидка зарядка

Volvo EX60 буде оснащений новою 800-вольтовою силовою установкою, яка забезпечує надшвидку зарядку. Ця передова технологія дозволяє автомобілю проїхати близько 640 кілометрів без підзарядки. Акумулятор великої ємності також вбудований в конструкцію кузова, що значно підвищує його жорсткість. Щоб зменшити вагу автомобіля, нижня частина EX60 виготовлена з алюмінієвого сплаву.

Удосконалена система автопілота

На додаток до вражаючої функції автономної роботи, Volvo EX60 буде оснащений автопілотом третього рівня. Ця вдосконалена система автопілотування дозволяє водієві в певних умовах прибирати руку з рульового колеса, забезпечуючи більш зручне управління. Розроблена Nvidia і Luminar, система використовує ряд датчиків і лідар для забезпечення оптимальної продуктивності і безпеки.

Конкуренція на ринку електричних кросоверів

Volvo EX60 повинен стати сильним конкурентом на ринку електричних кросоверів. Поєднання акумуляторів великої ємності, надшвидкої зарядки і вдосконаленого автопілота робить його серйозним конкурентом таким існуючим моделям, як Tesla Model Y, Mercedes EQC і Audi Q6e-tron. Модель EX60, заснована на платформі SPA2 і натхненна дизайном Volvo EX90, обіцяє високу продуктивність і естетичну привабливість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Volvo

Останні записи

Нова Toyota RAV4 (2025): що про неї відомо

Через шість років після запуску поточного покоління знаменитого японського кросовера RAV4 компанія Toyota готова провести…

07.10.2024

Експерти пояснили, чому не варто ігнорувати воду у вихлопній трубі автомобіля

У холодну пору року нерідко можна помітити, як із вихлопних труб автомобілів тече вода або…

07.10.2024

Визначено найпопулярніший автомобіль Європи: хто лідирує у продажах

Серпень 2024 року став важливим етапом для хетчбека Dacia Sandero, який знову посів перше місце…

07.10.2024

Нова версія Audi A7 вперше буде представлена ​​у новому типі кузова

Незважаючи на нову назву, наступний Audi A7 продовжить конкурувати із традиційними конкурентами поточного A6, такими…

07.10.2024

На тизері показали новий Jeep Compass 2025 з повним приводом

Автомобільний гігант Stellantis представив перший тизер повністю оновленого кросовера Jeep Compass 2025, натякаючи на різноманітність…

07.10.2024

Nissan Leaf відкликають через можливу небезпеку загоряння

Десятки тисяч машин Nissan Leaf потрапили під відгук з міркувань безпеки. Автовиробник стверджує, що високовольтна…

07.10.2024